apple

Χωρίς εκπλήξεις από την Apple τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

«Ντεμπούτο» έκαναν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα νέα πολυαναμενόμενα «παιχνίδια» του αμερικανικού κολοσσού Apple που παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του κολοσσού τεχνολογίας. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι ότι το Plus έχει μια έξτρα φωτογραφική μηχανή, ακριβώς δίπλα στην κεντρική και είναι ελαφρώς πιο μεγάλο. Η κίνηση αυτή «μεταφράζεται» ως προσπάθεια της αμερικανικής εταιρίας να «χτυπήσει» τη Samsung, που εδώ και χρόνια κρατάει τα «σκήπτρα» στον τομέα της εικόνας.
Στα αποκαλυπτήρια του iPhone 7 προχώρησε την Τετάρτη η Apple: Το νέο smartphone- ναυαρχίδα της είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη, διαθέτει υψηλής ανάλυσης κάμερα και η τιμή του αρχίζει από τα 649 δολάρια. Η κάμερά του είναι των 12 megapixel, ενώ η «Plus» έκδοση, που αρχίζει από τα 769 δολάρια, διαθέτει δύο κάμερες. Επίσης, απουσιάζει- όπως είχε γίνει ήδη γνωστό- η αναλογική υποδοχή/ βύσμα για τα ακουστικά: Στο νέο μοντέλο τα ακουστικά που συνοδευουν τη συσκευή θα συνδέονται από το port φόρτισης, που επίσης θα συνεργάζεται με τα νέα ασύρματα ακουστικά, τα Air Pods, που θα αρχίσουν να διατίθενται τον Οκτώβριο και θα κοστίζουν 159 δολάρια.
Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται νέες δυνατότητες στο home button, που πλέον αντιλαμβάνεται το πόσο δυνατά πιέζεται και παρέχει feedback μέσω δόνησης. Όσον αφορά στην αντοχή στο νερό, μπορεί να βυθιστεί σε βάθος ενός μέτρου μέχρι και για 30 λεπτά. To iPhone 7 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών Retina HD IPS, με ανάλυση 1134x750 στα 326 ppi, ενώ το μεγαλύτερο iPhone 7 Plus φέρει οθόνη 5,5 ιντσών Retina HD IPS, με ανάλυση 1920x1080 στα 401 ppi. Επίσης, οι οθόνες είναι κατά 25% πιο φωτεινές. Η διάθεση της συσκευής στις μεγάλες αγορές, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, θα αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Το iPhone είναι το ισχυρό «χαρτί» της Apple. Από το 2007, η εταιρία έχει πουλήσει περισσότερες από ένα δισεκατομμύρια συσκευές, όπως ανακοίνωσε απόψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τιμ Κουκ. Παρότι δεν έχει τρομακτικές διαφορές από το iPhone 6s, οι αλλαγές που έκανε η εταιρία θεωρούνται «νευραλγικές». Μια από αυτές είναι και ο επανασχεδιασμός του «Home Button», που πλέον θα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την πίεση που του ασκείται.
Επεξεργαστής
Αναβαθμισμένος είναι, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, και ο επεξεργαστής που ονομάζεται Α10 Fusion. Τα iPhone 7 θα είναι εξοπλισμένα με λειτουργικό iOS 10. Τα παλαιότερα μοντέλα μπορούν να αναμεώσουν το λειτουργικό τους από τις 13 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι από τις ΗΠΑ μπορούν να αρχίσουν να παραγγέλνουν τα iPhone από τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά οι χρήστες από την Ελλάδα θα πρέπει να… περιμένουν λίγο περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το iPhone 7 θα κάνει την εμφάνισή του στα ράφια ελληνικών καταστημάτων μετά από τις 7 Οκτωβρίου.
Apple Watch Series 2
Ακόμη, η Apple παρουσίασε το Apple Watch Series 2, με αδιάβροχη θήκη, και θα είναι διαθέσιμο σε 25 ώρες ξεκινώντας από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τιμ Κουκ, σχυρίστηκε ότι το Apple Watch έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στη λίστα των υψηλότερων πωλήσεων πολυτελών ρολογιών, μια μόλις θέση πίσω από τη Rolex. Τα «έξυπνα» ρολόγια μπορούν πλέον να βυθιστούν στο νερό (μέχρι 50 μέτρα), επιτρέποντάς τους να μπουν στη θάλασσα ή την πισίνα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επανασχεδίαση του ηχείου τους, το οποίο απωθεί το νερό και προστατεύει το ρολόι. Παράλληλα, τα ρολόγια έχουν διπύρηνο επεξεργαστεί και τσιπ GPS ενώ παράλληλα μπορούν να υπολογίσουν τις θερμίδες που έκαψε ένας κολυμβητής.
 Όπως ανακοινώθηκε, σε λίγο καιρό το Apple Watch θα διαθέτει το Pokemon Go της Νintendo αλλά και ένα παιχνίδι του Σούπερ Μάριο. Το λανσάρισμα των συσκευών αυτών έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου η Κομισιόν αποφάσισε πως η Apple πρέπει να πληρώσει 13 δισ. ευρώ σε φόρους στην Ιρλανδία- κάτι που εφεσιβάλλει η εταιρεία. Ωστόσο, το εν λόγω ζήτημα δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία του iPhone 7.

About Freegr network

Από το Blogger.