freegr

Ericsson: Προσφέρει πρώτη την τεχνολογία 5G New Radio

Η Ericsson προσφέρει σε εμπορική λειτουργία το πρώτο δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών 5G NR για τεχνολογία πολλαπλών κεραιών σε πομπό και δέκτη (ΜΙΜΟ) μεγάλης κλίμακας, ενώ οι πρώτες υλοποιήσεις θα γίνουν το 2017. Η Ericsson, χάρη στα πρόσθετά της για το 5G (5G Plug-Ins) που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, καθώς και χάρη στο Radio System Baseband 5216, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο εμπορικά και σήμερα αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από το βραβευμένο δοκιμαστικό δίκτυο Radio Test Bed της Ericsson, είναι η πρώτη εταιρεία που μπορεί να προσφέρει όλα τα στοιχεία ενός δικτύου πρόσβασης 5G.
Ο Tom Keathley, Senior Vice President του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Ασυρμάτων Δικτύων της AT&T, δηλώνει: «Καθώς κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς προς το 5G, είναι πλεονέκτημα να υπάρχει μια ευέλικτη πλατφόρμα ραδιοεπικοινωνιών η οποία μπορεί να υλοποιηθεί όχι μόνο για την τεχνολογία LTE, αλλά και για εκδόσεις μελλοντικών προτύπων 5G NR.» Το AIR 6468 συνδυάζει προηγμένες κεραίες και ένα μεγάλο αριθμό κατευθυνόμενων θυρών που επιτρέπουν τεχνολογίες 5G όπως σχηματισμό δέσμης (beamforming), MIMO μεγάλης κλίμακας και – βάσει αυτού – ΜΙΜΟ πολλαπλών χρηστών (Multi-user MIMO ή MU-MIMO). Αυτές οι δυνατότητες βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη ενώ παράλληλα ενισχύουν τη χωρητικότητα και την κάλυψη του δικτύου και μειώνουν τις παρεμβολές.
Ο νέος εξοπλισμός υποστηρίζει και LTE, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα σημερινά δίκτυα. Η Huang Yuhong, Deputy Head του ερευνητικού ινστιτούτου της China Mobile (CMRI), δηλώνει: «Το MIMO μεγάλης κλίμακας, ή αλλιώς 3D MIMO, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον τεχνολογικό οδικό χάρτη της China Mobile από το 4G στο 5G. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το νέο προϊόν ραδιοεπικοινωνιών της Ericsson βγαίνει σύντομα στην αγορά για να καλύψει τις ανάγκες μας, επιτρέποντάς μας να ενσωματώσουμε την τεχνολογία 5G στα δίκτυα που ήδη διαθέτουμε.» Υπάρχουν αρκετές ακόμα νέες προσθήκες στη λύση Ericsson Radio System οι οποίες θα καλύψουν ουσιώδεις απαιτήσεις της τεχνολογίας 5G στα σημερινά δίκτυα.

About Freegr network

Από το Blogger.