ειδήσεις

LG: Θα επενδύσει σε τεχνολογία για ρομπότ

Η LG Electronics ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογίες που αφορούν ρομπότ. Στόχος η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης η οποία είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μηχανές που πραγματοποιούν καθημερινές ανθρώπινες εργασίες.
Η αναφορά έρχεται από το Reuters και αναφέρει ότι πρώτο το τμήμα συσκευών της Νοτιο Κορεατικής εταιρείας θα εμπλακεί σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα τα οποία θα συνεργάζονται με οικιακές συσκευές όπως είναι τα ψυγεία, τα πλυντήρια ή τα κλιματιστικά. Σε δήλωση του ο επικεφαλής του τμήματος οικιακών συσκευών της LG, Jo Seung-jin, αναφέρει «Θα προετοιμαστούμε για το μέλλον επενδύοντας επιθετικά στο smart home, στα ρομπότ και σε τομείς κλειδιά, ενισχύοντας τις δυνατότητες των οικιακών συσκευών μας».
Η πρόοδος σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ασύρματες επικοινωνίες επιτρέπουν πιο εξελιγμένες μηχανές που μπορούν να μιλούν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου και να εκτελέσουν πιο πολύπλοκες εργασίες. Χώρες σε όλο τον κόσμο επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη ρομποτική με την ελπίδα να αναπτυχθεί μια νέα βιομηχανία ή την αντιμετώπιση κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, όπως τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων ή η γήρανση του πληθυσμού με την εισαγωγή μηχανών που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους ως μάγειρες, θυρωροί ή εργάτες. Η LG δεν επεκτάθηκε για το πόσο σχεδιάζει να επενδύσει ή πότε αναμένεται να δούμε τα πρώτα ρομποτικό προϊόντα, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διερευνά μια ποικιλία από επιλογές μέσα από το συνδυασμό των τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων της αυτόνομης οδήγησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

About Freegr network

Από το Blogger.