ειδήσεις

Το χόλιγουντ εισέρχεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2024


 Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η Space Entertainment Enterprise (SEE), η οποία είναι και συμπαραγωγός μίας ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Tom Cruise, και που κατά μέρος αναμένεται να γυριστεί στο διάστημα.

Όταν προσαρτηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ξεκινήσει τη λειτουργία του, το SEE-1, αναμένεται να αναλάβει διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μουσικές εκδηλώσεις ή ακόμα και ορισμένα σπορ, που αναμένεται να κινηματογραφηθούν ή να μεταδοθούν ζωντανά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety.

Την κατασκευή του SEE-1 θα αναλάβει η εταιρεία Axiom Space, η οποία πριν από δύο χρόνια υπέγραψε σύμβαση με τη NASA για την κατασκευή του πρώτου εμπορικού διαστημικού τμήματος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Αν όλα πάνε καλά, τότε το SEE-1 θα προσαρτηθεί στο τμήμα που θα κατασκευάσει η Axiom Space στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. O Axiom Station αναμένεται να διαχωριστεί από τον Διαστημικό Σταθμό, μαζί με το τμήμα SEE-1, μέσα στο 2028.

Η Space Entertainment Enterprise (SEE) δεν έχει επί του παρόντος ανακοινώσει το κόστος της διαστημικής εγκατάστασης SEE-1, ωστόσο γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης.

Πέρυσι ένα Ρωσικό πλήρωμα «γύρισε» τη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα, κάτι που ήθελε να καταφέρει πρώτος ο Tom Cruise μαζί με τον σκηνοθέτη Doug Liman. Η ταινία που γυρίστηκε από τους Ρώσους έχει την ονομασία The Challenge και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες φέτος. Ο Tom Cruise μαζί με τον Doug Liman αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό στα τέλη της φετινής χρονιάς. 

About Freegr network

Από το Blogger.