freegr

ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ Intel Alder Lake επιβεβαιώνει τη χρήση DDR5


Η επόμενη desktop πλατφόρμα της Intel αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή από την τωρινή και αυτό γίνεται εμφανές χάρη σε νέα benchmarks που έρχονται στο φως. Το υβριδικό chip της Intel θα ενσωματώνει 16 πυρήνες και 32 threads σε μια συστοιχία performance και power efficient πυρήνων ενώ τα αρχικά δείγ
ματα που συναντούσαμε στο διαδίκτυο πλαισιώνονταν από DDR4 και όχι τις νεότερες DDR5 όπως τα σημερινά αποτελέσματα με τις τελευταίες δοκιμές να δείχνουν έναν αρκετά ισχυρό συνδυασμό. 
Βρισκόμενοι στην εποχή της πληροφορίας και τη δυνατότητα που έχουμε να βλέπουμε αρκετά νωρίς αποτελέσματα ακυκλοφόρητων προϊόντων - πολλές φορές με έγκυρες μετρήσεις - το συγκεκριμένο sneak peek είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
 Οι επερχόμενοι desktop CPUs Alder Lake-S που αναμένονται από την Intel προς το τέλος του έτους ξεδιπλώνονται σε νέες μετρήσεις από το Sisoft Sandra το οποίο δοκιμάζει και αξιολογεί τον επεξεργαστή σε πλήθος μετρήσεων. 
Ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα εμφανίζεται με Turbo Clock στα 4.0GHz και base clock αρκετά μικρότερο στα 1.8GHz ενώ η cache του - που πιθανόν αφορά όλους τους πυρήνες του CPU - μετράται στα 12.5MB για τη L2 cache και τα 30MB για τη L3 cache. Με την χρήση DDR5 μνημών χρονισμένων στα 4800MHz με αρκετά χαμηλό latency που οριοθετείται στα 42.9ms. Μεταξύ των δειγμάτων που είχαμε δει πριν από καιρό, η αύξηση στις επιδόσεις είναι σημαντική και αντίστοιχα η ενσωματωμένη GPU που φαίνεται να περιλαμβάνει το εν λόγω δείγμα παρέχει και αυτό με τη σειρά του βελτιωμένες επιδόσεις, χάρη στην αυξημένη ταχύτητα του υποσυστήματος της μνήμης. Για την ώρα και μέχρι να δούμε επίσημα αυτή την LGA1700 πλατφόρμα στην αγορά, θα βλέπουμε συχνά αντίστοιχα leaks να κάνουν την εμφάνισή τους αποκαλύπτοντας με αργό ρυθμό κάποιες από τις δυνατότητες της νέας γενιά επεξεργαστών.

About Freegr network

Από το Blogger.