freegr

Neurolink – Ο Μασκ δοκιμάζει σε ανθρώπους τα «τσιπ εγκεφάλου»


Η Neurolink, η startup που κατασκευάζει τσιπ εγκεφάλου, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο Μασκ, ο οποίος ίδρυσε τη Neuralink το 2016, υποσχέθηκε ότι η τεχνολογία «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί αντίχειρες».

Η εταιρεία της Silicon Valley, η οποία έχει ήδη εμφυτεύσει με επιτυχία μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στον εγκέφαλο ενός μακάκου πιθήκου που ονομάζεται Πέιτζερ και ενός χοίρου που ονομάζεται Γερτρούδη , τώρα προσλαμβάνει έναν «διευθυντή κλινικών δοκιμών» για να εκτελέσει δοκιμές της τεχνολογίας σε ανθρώπους.«Ως διευθυντής κλινικών δοκιμών, θα συνεργαστείτε στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές της Neuralink» , αναφέρει η αγγελία για τη θέση στο Fremont της Καλιφόρνια. «Θα ηγηθείτε και θα βοηθήσετε στη συγκρότηση της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των κλινικών ερευνητικών δραστηριοτήτων της Neuralink και την ανάπτυξη των ρυθμιστικών αλληλεπιδράσεων που συνοδεύουν ένα γρήγορο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον».

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε τον περασμένο μήνα συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους τετραπληγικούς να περπατήσουν «Ελπίζουμε να το έχουμε στους πρώτους ανθρώπους, που θα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, όπως τετραπληγικοί,  τον επόμενο χρόνο, εν αναμονή της έγκρισης του FDA», είπε ο Μασκ στη σύνοδο κορυφής των CEOs της Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία με το Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό νωτιαίου μυελού. Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και απλώς επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια».

Ο Μασκ είπε ότι η συσκευή θα «εμφυτευθεί σε τέτοιο σημείο και θα φορτίζεται ασύρματα, ώστε κάποιος να δείχνει και να νιώθει απόλυτα φυσιολογικός».

Είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να θεωρούν την τεχνολογία παρόμοια με την «αντικατάσταση ελαττωματικών/ελλειπόντων νευρώνων με κυκλώματα». «Η πρόοδος θα επιταχυνθεί όταν έχουμε συσκευές σε ανθρώπους (δύσκολα να έχουμε λεπτές συζητήσεις με πιθήκους) το επόμενο έτος», είπε .

Η Neuralink κυκλοφόρησε προηγουμένως ένα βίντεο με έναν πίθηκο στον οποίο είχε εμφυτευθεί το τσιπ που έπαιζε το βιντεοπαιχνίδι Pong χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του.

Πηγή ot.gr

About Freegr network

Από το Blogger.