freegr

H Meta κατασκευάζει ΑΙ υπερυπολογιστή - το πιο γρήγορο pc μέσα στο 2022

 


Η γνωστή πλέον εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Meta κατασκευάζει έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που σχεδιάζεται ειδικά για την εκπαίδευση συστημάτων μηχανικής μάθησης.

 

Η εταιρεία λέει ότι ο εν λόγω υπολογιστής που ονομάζεται  AI Research Super Cluster, ή αλλιώς RSC, είναι ήδη μία από τις ταχύτερες μηχανές του τύπου της και όταν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, θα είναι ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο.

 

«Η Meta έχει αναπτύξει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ο ταχύτερος υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Τον ονομάζουμε RSC for AI Research Super Cluster και θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος».

 

Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που έχει η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη για εταιρείες όπως η Meta. Ανταγωνιστές, όπως η Microsoft και η Nvidia, έχουν ήδη ανακοινώσει τους δικούς τους «υπερυπολογιστές AI».

 

Το RSC θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μιας σειράς συστημάτων σε όλες τις επιχειρήσεις της Meta: από αλγόριθμους εποπτείας περιεχομένου που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους στο Facebook και το Instagram έως τις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας (Metaverse) που τα επόμενα χρόνια θα λανσάρει μαζικά η εταιρεία.  

 

«Το RSC θα βοηθήσει τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης της Meta να δημιουργήσουν νέα και καλύτερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να μάθουν από τρισεκατομμύρια παραδείγματα», γράφουν μηχανικοί της Meta. «Ελπίζουμε ότι το RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εντελώς νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν, για παράδειγμα, να τροφοδοτήσουν φωνητικές μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, που ο καθένας μιλάει διαφορετική γλώσσα, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε ένα ερευνητικό έργο ή να παίζουν μαζί παιχνίδια» πρσθέτουν.

 

Με πληροφορίες από The Verge

About Freegr network

Από το Blogger.