freegr

Η Intel ετοιμάζει δική της gaming πλατφόρμα με το Project Endgame


 Τελικά φαίνεται ότι πέρα από τις dedicated κάρτες γραφικών της, το…endgame για την Intel είναι μια υπηρεσία στα πρότυπα του Xbox xCloud ή καλύτερα του GeForce Now. Αναλυτικότερα, όπως σας ενημερώσαμε, η εταιρία μόλις αποκάλυψε το τελικό χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των Arc GPUs της.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, κατά τη διάρκεια της Accelerated Computing & Graphics παρουσίασής της, η εταιρία μίλησε και για το Project Endgame. Αυτό φαίνεται να είναι μια cloud gaming υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει σε χρήστες να παίζουν απομακρυσμένα παιχνίδια σε Arc GPUs, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το hardware.

Σχετικά με αυτό, ο επικεφαλής του ανάλογου τμήματος της Intel, Raja Koduri, δήλωσε:

Θα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα φέτος, με την κυκλοφορία ενός εγχειρήματος υποδομής λογισμικού, το οποίο ονομάζεται 'Endgame'. Αυτό θα επιτρέπει σε χρήστες και developers να έχουν πρόσβαση σε Arc GPUs ως συνεχής υπηρεσία υπολογιστών. Θα είναι μια πάντα διαθέσιμη, χαμηλού latency, persistent υποδομή.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα είναι το Project Endgame. Μιας και η Intel κάνει λόγο και για developers, είναι πιθανό να μην έχουμε να κάνουμε με μια αμιγώς gaming υπηρεσία, αλλά με κάτι που θα εντάσσεται στην κατηγορία του cloud PC renting.

Όπως και να ‘χει, μιας και το Project Endgame αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, σύντομα προβλέπεται να μάθουμε περισσότερα.

About Freegr network

Από το Blogger.