athens

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου αναβαθμίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες - Δωρεάν Wi-Fi στον δήμο Ζωγράφου


 Σε αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων των υπηρεσιών του προχωρά ο δήμος Αγίου Δημητρίου, καθώς εγκατέστησε εφαρμογή, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών σε σχέση με τους δημότες και τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια πλήρως ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή, η οποία παρέχει ενημέρωση και ψηφιακές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της πόλης, αφού μέσα από το City On, δίνεται η δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται καθημερινά για τις όποιες εξελίξεις στον δήμο, να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένα θέμα που εντόπισαν στη γειτονιά τους, να ενημερώνονται για την πορεία του θέματος αυτού, αλλά και για διάφορες άλλες δράσεις, για σημεία ενδιαφέροντος του δήμου κ.α.

«Φέρνουμε την πόλη στο κινητό σας», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική Αρχή και προσθέτει: «Ο δήμος Αγίου Δημητρίου επιβεβαιώνει, για άλλη μία φορά, τις προσπάθειές του και την ψηφιακή του πορεία ως προς την προώθηση και ενίσχυση της καινοτομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του για τους πολίτες του».

Δωρεάν Wi-Fi από τον δήμο Ζωγράφου

Αλλος ένας δήμος της Αττικής προχώρησε στην εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι δημότες του Ζωγράφου και οι επισκέπτες θα έχουν πλέον δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς η δημοτική Αρχή αξιοποίησε το πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πρώτη φάση η εγκατάσταση έγινε σε δέκα σημεία έξι επιλεγμένων περιοχών της πόλης και πιο συγκεκριμένα:

- Πλατεία Βάσκα

- Πλατεία Αλεξανδρή (2 access points)

- Πλατεία 'Ανοιξης

- Πλατεία Τερζάκη

- Πλατεία Αγίου Γερασίμου

- Πάρκο Γουδή (4 access points)

«Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δέκα πολυσύχναστα σημεία του δήμου Ζωγράφου, ώστε ν' απολαμβάνουν ελεύθερα το διαδίκτυο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, εξοικονομώντας δεδομένα αλλά και χρήματα», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας και πρόσθεσε: «Ο δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει ν' αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο και πρόγραμμα προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των πολιτών στα ψηφιακά μέσα».

About Freegr network

Από το Blogger.