freegr

GADGETS: ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!


 Εκ πρώτης όψεως, ένας προτζέκτορας...

Μετά από λίγα λεπτά χρήσης, ένας ολόκληρος κόσμος οπτικοακουστικών δυνατοτήτων με εντυπωσιακή ευελιξία και πλήθος λειτουργιών. Μπορεί εύκολα να γίνει μέρος του σαλονιού, εξίσου εύκολα ένας σημαντικός σύμμαχος στα ταξίδια, εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης. Μέσα στο μικρό κυλινδρικό του σώμα, η Samsung κατάφερε να χωρέσει πλήθος τεχνολογιών για να δώσει στο χρήστη την ελευθερία να ψυχαγωγείται, εργάζεται ή παρακολουθεί περιεχόμενο με το δικό του τρόπο.

Ποια είναι όλα αυτά που προσφέρει όμως, και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν; Οι τρόποι που μπορεί να λειτουργήσει είναι πολλοί, συχνά ευφάνταστοι και δημιουργικοί, προσφέροντας διασκέδαση χωρίς όρια.

Φορητός, για να σε συνοδεύει παντού!

Κύριο χαρακτηριστικό του Samsung The Freestyle είναι η φορητότητά του, με λίγα λόγια η ικανότητα να σε συνοδεύει παντού με χαρακτηριστική άνεση.

Από τη μία, έχει τόσο μικρό μέγεθος που εύκολα χωράει σε μικρό σακίδιο πλάτης και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο σε μια μεγαλύτερη βαλίτσα, οπότε είτε για camping είτε για μεγαλύτερο ταξίδι μπορεί να βρίσκεται στις αποσκευές άνετα. Από την άλλη, μπορεί να συνδεθεί μέσω USB-C σε πηγή τροφοδοσίας, είτε αυτή είναι μια πρίζα ρεύματος είτε ένα power bank με έξοδο USB-PD και 50W/20V ή παραπάνω (πωλείται χωριστά), κάνοντάς το έτσι πραγματικά φορητό από κάθε άποψη κι εντελώς αυτόνομο, άρα κατάλληλο για σενάρια εκδρομών κι όχι μόνο. Για κάποιον που κάνει συχνά παρουσιάσεις και αλλάζει χώρο, μπορεί να έχει τις δυνάμεις ενός παραδοσιακού προτζέκτορα σε μικρό πακέτο για να διευκολύνει την καθημερινότητά του.

Όχι ένας «απλός» προτζέκτορας!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό, φορητό προτζέκτορα, όμως θα άφηνε εκτός πολλά από τα σημαντικότερα στοιχεία του The Freestyle. Αρχικά, εξοπλίζεται με ηχείο 360 μοιρών που διαχέει τον ήχο στο χώρο και παράλληλα εξαλείφει την ανάγκη για εξωτερικά ηχεία, κάτι που δε συναντάται συχνά και δη σε τόσο μικρούς προτζέκτορες. Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα με πηγές, δηλαδή μέσω micro-HDMI ή μέσω Wi-Fi και Bluetooth αντίστοιχα, για να αναπαράγει μουσική με υψηλότερη ένταση και ισχύ συγκριτικά με ένα κινητό ή tablet. Πρακτικά, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φορητό ηχείο, ακόμη κι αφεθεί εντελώς εκτός το κομμάτι της προβολής εικόνας.

image.jpeg.98e40a972ada0320833488e52c0e25eb.jpeg

Φυσικά, τα οφέλη του ηχείου τα εκμεταλλεύεται και στην προβολή βίντεο, κάνοντάς το ένα ολοκληρωμένο σύστημα που μπορεί να σε συνοδεύει παντού χωρίς πολλά καλώδια ή επιπλέον συσκευές: χρειάζεσαι μόνο το The Freestyle και μια πηγή τροφοδοσίας.

Συνδέεται επίσης με την ψηφιακή βοηθό Bixby ώστε μέσα από το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, να δέχεται φωνητικές εντολές σε αγγλικά και άλλες γλώσσες (δεν υποστηρίζονται ελληνικά προς το παρόν) και να τις εκτελεί με την ίδια ευκολία όπως σε κάθε άλλο σενάριο. Μικρόφωνα θα βρεις τόσο ενσωματωμένα στη συσκευή όσο και στο τηλεχειριστήριο, το οποίο δε διαφέρει ιδιαίτερα από μιας μοντέρνας τηλεόρασης Samsung. Είναι πραγματικά έξυπνος, δηλαδή, και μπορεί να προβάλλει ταινίες και σειρές απευθείας από τις smart εφαρμογές, χωρίς ανάγκη για άλλο εξοπλισμό.

Το «μυστικό» βρίσκεται στο λειτουργικό του σύστημα, το οποίο δανείζεται από τις τηλεοράσεις Samsung κι έτσι θα είναι τόσο γνώριμο όσο και ισχυρό. Υποστηρίζει πληθώρα εφαρμογών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Netflix και το Prime Video*, οπότε σε κάποια σενάρια εξαλείφει εντελώς ακόμη και την ανάγκη για εξωτερική πηγή.

Τοποθέτησέ το όπου θέλεις, εύκολα!

Ένα μεγάλο κομμάτι της χρήσης προτζέκτορα είναι πάντοτε η τοποθέτηση. Πρέπει να έχει σωστή κλίση και ευθυγράμμιση, ειδάλλως πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις εικόνας, χειροκίνητα ή αυτόματα. Με το Samsung The Freestyle, η ευκολία χρήσης και τοποθέτησης περνάει σε άλλο επίπεδο, αφού το κυλινδρικό σώμα διαθέτει μια περιστρεφόμενη βάση που του επιτρέπει να τοποθετείται σε διάφορες θέσεις με περιστροφή 180 μοιρών.

Έπειτα, αναλαμβάνουν δουλειά οι έξυπνες, αυτόματες ρυθμίσεις: Auto Keystone, Auto Focus, Auto Leveling. Με τη σειρά τους, υπόσχονται πως η εικόνα θα προβάλλεται σταθερά σε αναλογία widescreen 16:9, εστιασμένη για να διατηρεί την καθαρότητά της και τέλος, ευθυγραμμισμένη ακόμη κι αν ο The Freestyle έχει τοποθετηθεί σε επιφάνεια με κλίση. Κι αν θέλεις να ρυθμίσεις το μέγεθος της εικόνας, που κυμαίνεται από 30” έως 100”, μπορείς να μετακινήσεις τη συσκευή σε απόσταση 0.8 έως 2.7m αντίστοιχα. Διαφορετικά μπορείς να μειώσεις το μέγεθος κατά 50% ή να μετακινήσεις την προβαλλόμενη εικόνα στην επιφάνεια προβολής σε 4 κατευθύνσεις χωρίς να μετακινήσεις στο ελάχιστο τη συσκευή.

image.jpeg.1a44fbc2ba3de203bb2eb939dc32a66d.jpeg

Από τις πιο δημιουργικές και διασκεδαστικές δυνατότητές του, όμως, είναι εκείνη που του επιτρέπει να μετατραπεί σε φωτιστικό χώρου. Εφαρμόζοντας ένα κάλυμμα στη μεριά από όπου βγαίνει η εικόνα, το φως διαχέεται στο χώρο και μιμείται τέλεια ένα τυπικό φωτιστικό LED, με τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα ή ακόμη και να προβάλλει συγκεκριμένες εικόνες. Θες να κάνεις  ένα πάρτι; Σβήσε τα φώτα κι άσε το The Freestyle να προβάλλει ατάκες γραμμένες σαν από νέον τριγύρω στο δωμάτιο!

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να τοποθετηθεί στο ταβάνι ή κάπου ψηλά και να προβάλλει εικόνα προς τα κάτω, δημιουργώντας έτσι μια ψηφιακή μακέτα παιχνιδιού για επιτραπέζια κι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι θα μπορούσε να χρειάζεται τέτοιο στήσιμο. Μπορεί επίσης να προβάλλει σκίτσα πάνω σε λευκό χαρτί και τα παιδιά να σχεδιάζουν χωρίς απαραίτητα να έχουν εκτυπωμένο το σχέδιο, όμως το αποτέλεσμα να είναι ολόιδιο (ίσως λίγο πιο διασκεδαστικό).

image.jpeg.54755b368e3728e64e11089cdb671acf.jpeg

Μπορεί ακόμη να λειτουργήσει κι ως βασική οθόνη, για να εργάζεσαι με το laptop σου χρησιμοποιώντας το The Freestyle και να γλιτώνεις χώρο, έχοντας παράλληλα μια δυνατότητα που κανένα monitor δεν προσφέρει – σμίκρυνση ή μεγέθυνση εικόνας, ακριβώς στα γούστα σου. Αν θέλεις να χωρέσεις πολλά παράθυρα σε μια οθόνη και να είναι όλα ευδιάκριτα, απλώς μεγάλωσε το μέγεθος προβολής κι όταν χρειάζεται να εστιάσεις ξανά σε κάποιο κείμενο, μίκρυνέ το για να θυμίζει ένα πιο παραδοσιακού μεγέθους monitor.

Προηγμένες τεχνολογίες που ανεβαίνουν επίπεδο!

Δεν είναι τόσο σπάνιο πλέον να χρησιμοποιεί κανείς προτζέκτορα για ταινίες ή για gaming στο σπίτι, υποκαθιστώντας έτσι την τηλεόραση. Με το Samsung The Freestyle, αυτό γίνεται πολύ εύκολα αφού πέραν του mini-HDMI που συνεπάγεται δυνατότητα σύνδεσης με PC ή παιχνιδοκονσόλες, διαθέτει υψηλή απόκριση για τα δεδομένα της κατηγορίας του και μπορεί κάλλιστα να γίνει βασικό μέσο προβολής παιχνιδιών, πάντοτε συνδυάζοντας και τον ήχο.

About Freegr network

Από το Blogger.