freegr

Η ελληνική τεχνολογία ταξίδεψε στη Βαρκελώνη - Υψηλές οι προσδοκίες στο MWC 2022

 


Με το σύνθημα «Ιnnovation Unleashed» η ελληνική τεχνολογία και καινοτομία ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη και να δώσει το παρόν στο Mobile World Congress, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιχειρήσεις, φορείς και Οργανισμοί που θα συμμετέχουν στην Ελληνική αποστολή θα ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2022 και θα συστήσουν στο διεθνές κοινό τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες αναπτύσσουν προϊόντα και λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Το τεχνολογικό αυτό ραντεβού, το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και στο οποίο θα συμμετέχουν φέτος πάνω από 40 εταιρείες και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας, χαρακτηρίζεται από τους φορείς του κλάδου ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένης και της κινητικότητας κι εξωστρέφειας που παρατηρείται στον κλάδο το τελευταίο διάστημα. 

«Στόχος της φετινής αποστολής είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι κινήσεις, οι ενέργειες και οι δράσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια πλέον αποδίδουν καρπούς, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες επενδύσεις και εξαγορές στις οποίες έχουν εμπλακεί ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης για την παρουσίαση της ελληνικής αποστολής.

«Ο κλάδος της τεχνολογίας παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική τον τελευταίο χρόνο. Η Enterprise Greece είναι εδώ να ενισχύσει αυτό το mega trend ακόμα περισσότερο και για αυτό στηρίζουμε για 9η συνεχόμενη χρονιά, ως συνδιοργανωτές, την ελληνική αποστολή στην MWC, η οποία αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση και το σημαντικότερο γεγονός στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και κινητών εφαρμογών» ανέφερε χαρακτηριστικά η εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα την τρέχουσα χρονιά το πρόγραμμα δράσεων της Enterprise Greece εστιάζει στην προώθηση και την εξωστρέφεια του ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος στο εξωτερικό, ακόμα πιο στοχευμένα, ώστε να «δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

Η ελληνική παρουσία θα πλαισιωθεί με περίπτερο τόσο στο MWC 2022, όσο και στο 4YFN. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ, καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις από clusters όπως είναι το egg, το Pleiades και η ΘΕΑ. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων, από τις υποδομές 5G και τη διαχείριση μηνυμάτων, μέχρι λύσεις AR/VR και fintech.

Στόχος όσων παρευρεθούν στους διαδρόμους του εκθεσιακού κέντρου Fira Gran Via είναι να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας, μέσα από τις επαφές και τη δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως και των επιχειρήσεων και φορέων που συμμετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, με εταιρείες και φορείς από ολόκληρο τον κόσμο. 

60.000 επισκέπτες στο φετινό Mobile World Congress

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mobile World Congress αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, Οργανισμών και στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το MWC 2022, το πρώτο με αδρή φυσική συμμετοχή μετά την πανδημία του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via στη Βαρκελώνη και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 60.000 επισκέπτες.

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις του εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές, στους οποίους περιλαμβάνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται και το 4YFN, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον χώρο των startups διεθνώς.

Χορηγοί της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το Egg της Eurobank. 

About Freegr network

Από το Blogger.