freegr

To Task Manager είναι το νέο κομμάτι των Windows 11 που αλλάζει


 Όπως και σε άλλα μέρη του λειτουργικού που η εταιρεία έχει στηριχτεί στη σχεδιαστική γλώσσα Fluent Design ενώ οι πρώτες εικόνες φανερώνουν ότι η όλη δουλειά βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Αρχικά υποστηρίζει το dark mode που είναι διαθέσιμο για όλο του λειτουργικό, ενώ η Microsoft έχει αντικαταστήσει το μενού των tabs (καρτέλες) με ένα κάθετο μενού (sidebar) το οποίο περιλαμβάνει κάθε διαθέσιμη επιλογή. Δεν λείπουν φυσικά οι καμπύλες γωνίες του παραθύρου αλλά και μια προσπάθεια για μεγαλύτερη απλοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων.

Ο ανασχεδιασμός του Task Manager έρχεται ως συνέχεια άλλων τμημάτων των Windows 11 που η Microsoft έχει προχωρήσει σε ανασχεδιασμό προκειμένου να επιτύχει ένα κοινό περιβάλλον χρήσης, χωρίς τα διάφορα «κατάλοιπα» του παρελθόντος που ακόμα και σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα μέρη του λειτουργικού. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο νέος Media Player -που βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών-, το νέο Notepad που απέκτησε dark mode αλλά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Control Panel (Πίνακας Ελέγχου).

image.png.9bcfc3586d4dd7bbdc8fd97622c95187.png

Ο Task Manager έκανε την αρχική του εμφάνιση με τα Windows NT 4.0 και δεν έχουμε δει κάποια σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση και τη λειτουργία του τα τελευταία 10 χρόνια, με την τελευταία να υπολογίζεται από την εποχή των Windows 8.

About Freegr network

Από το Blogger.