freegr

Φάκελοι εφαρμογών στο Start menu, υποστήριξη drag n drop στη taskbar στα Windows 11


 
Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι μετά από μια μικρή περίοδο διακοπής, όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών Windows Insiders και συγκεκριμένα στο "κανάλι" δοκιμών Dev, θα μπορούν να κατεβάσουν μια νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 11. Αυτή θα περιέχει νέα χαρακτηριστικά που ζητούσαν με αγωνία οι χρήστες του λειτουργικού όπως τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων μέσα στο μενού έναρξης (Start Menu), την επιστροφή του drag n drop εφαρμογών στη μπάρα εργασίας (taskbar) αλλά και νέες χειρονομίες (gestures) για το άνοιγμα του Start menu και των γρήγορων ρυθμίσων (Quick Settings) με τη χρήση αφής. Ακόμα θα υπάρχουν νέα acrylic/blur εφέ στις παλιές μπάρες τίτλων (όπως το παράθυρο του Run.exe) αλλά και ένα νέο τρόπο στο γραφικό περιβάλλον για ταξινόμηση εφαρμογών, με την ονομασία "Snap Bar"

Οι φάκελοι εφαρμογών στο μενού έναρξης θα δουλεύει όπως περιμένετε, με απλό σύρσιμο του εικονιδίου της εφαρμογής πάνω σε ένα άλλο, κάτι που θα δημιουργήσει άμεσα το φάκελό τους προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η οργάνωση κοινών εφαρμογών που βολεύουν τον χρήστη. 

Με το Snap Bar η Microsoft προσφέρει ένα νέο τρόπο (τον τρίτο κατά σειρά) για τη γρήγορη οργάνωση ανοιχτών εφαρμογών στην οθόνη μας, εμφανίζοντας στο άνω μέρος μια μπάρα με σχετικές λειτουργίες μόλις ο χρήστης μετακινεί ένα παράθυρο στο desktop.

Τα νέα εφέ στα παράθυρα κλασσικών μενού όπως αυτό που εμφανίζεται όταν ο χρήστης πατήσει run, θυμίζουν aero στη διαφάνεια που περιέχουν και συνεχίζουν την προσπάθεια της Microsoft για ένα κοινό σχεδιασμό ανάμεσα στα πολλαπλά παράθυρα και μενού των Windows.

Για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 11 με tablet ή υπολογιστή που διαθέτει οθόνη αφής, θα δουν τη δυνατότητα να ανοίγουν το Start menu και τον πίνακα των Quick Settings πολύ πιο γρήγορα. Με swipe up από το system tray, θα εμφανίζει τα Quick Settings ενώ με swipe up από οπουδήποτε αλλού, θα εμφανίσει το start menu όπως ακριβώς συνέβαινε και στα Windows 10X.

Τέλος η δυνατότητα για drag n drop εικονιδίων στη taskbar όπως τη γνωρίσαμε στα Windows 10, επιστρέφει στα Windows 11 με καλύτερο UI αλλά και αυτόματη απόκρυψη της μπάρας εργασίας όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τη συσκευή του ως tablet. 

Επίσης το Windows Central αναφέρει μερικές ακόμα λειτουργίες που έρχονται σε νέες εκδόσεις των Windows 11 όπως η δυνατότητα "Καρφιτσώματος" αρχείων στον File Explorer, μια νέα λειτουργία Live Capture αλλά και διάφορες άλλες βελετιώσεις στις ειδοποιήσεις. 

Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα κάνουν την εμφάνισή τους στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows 11 που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία "Sun Valley 2", και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο. Φυσικά τίποτα δεν είναι επίσημο για την ώρα, με τη Microsoft να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναβάλλει ή και να ακυρώσει κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

About Freegr network

Από το Blogger.