ειδήσεις

Σαρωτή ίριδας στο iPhone του 2017

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Apple φαίνεται ότι θα δανειστεί τον σαρωτή ίριδας από την Samsung και την Microsoft, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει στα δικά της iPhones που θα κυκλοφορήσουν το 2017. 
Μπορεί ακόμη να μην έχει παρουσιαστεί καν το iPhone του 2016, αλλά οι πληροφορίες αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχουμε ήδη μάθει ότι η Apple θα αφαιρέσει το πλήκτρο home από το iPhone του 2017, επομένως ο σαρωτής ίριδας ίσως αποτελέσει μια διέξοδο για την απώλεια του Touch ID. Αλλά και πάλι, ο αρθρογράφος του thenextweb θεωρεί πολύ απίθανο η Apple να επιλέξει ως μοναδικό τρόπο τον σαρωτή ίριδας. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδείχθηκε μια παταγώδης αποτυχία για τις συσκευές Lumia της Microsoft.
Όντως τα scans λειτουργούσαν γρήγορα, αλλά όχι γρηγορότερα από τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ απαιτούσαν την καλύτερη ευθυγράμμιση του σαρωτή με την ίριδα των ματιών. Ίσως η Apple βελτιώσει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία του σαρωτή ίριδας, με το να αυξήσει την απόσταση και να τον κάνει αισθητά πιο γρήγορο, αλλά μέχρι αυτός να μπορεί να αναγνωρίσει την ίριδα από οποιαδήποτε γωνία, ίσως η επιλογή χρήσης του να μην αποδειχθεί τόσο ικανοποιητική για τους χρήστες. Αυτό που μάλλον φαντάζει πιο πιθανό, είναι η εταιρεία να ενσωματώσει το Touch ID για γενική ασφάλεια και τον σαρωτή ίριδας, ως μια πιο εξελιγμένη μέθοδο., υιοθετόντας δηλαδή και τις δύο αυτές λύσεις. Με τις φήμες να θέλουν τη χρήση OLED οθονών, την αφαίρεση του home button και πλέον, τον σαρωτή ίριδας, το μοντέλο του 2018, ίσως να αποτελέσει εκείνη τη συσκευή με τις πιο δραστικές αλλαγές στην ιστορία του iPhone.

About Freegr network

Από το Blogger.