ειδήσεις

OI ΦΟΡΗΤΟΙ COREM INTEL ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΚΟΣΜΟ..

Μετά από την ανακοίνωση των τελευταίας γενιάς επεξεργαστών Kaby Lake χαμηλής κατανάλωσης, οι οποίοι προορίζονται για φορητούς υπολογιστές και embedded συστήματα, η Intel αναμένεται να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση της σειράς CPU Core m. 
Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές βρίσκονται σήμερα σε πολλά laptops της αγοράς και ουσιαστικά κατατάσσονται από άποψη επεξεργαστικής ισχύος, μεταξύ των Atom, οι οποίοι αποτελούν -όσο υπάρχουν ακόμα- entry level οικονομικές λύσεις, και των ταχύτερων και πληρέστερων Core i3, i5 και i7. Συνήθως αξιοποιούνται σε υπερφορητά συστήματα, αλλά και ορισμένα mini desktops. Πλέον, η εταιρεία πρόκειται να διατηρήσει στη συγκεκριμένη σειρά μόνο τους Core m3, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν νέοι επεξεργαστές Core m5 και Core m7, αφού τα αντίστοιχα αυτών νέα ολοκληρωμένα, θα διατίθενται από εδώ και στο εξής ως Core i5 και i7, διατηρώντας ωστόσο τα χαρακτηριστικά και το ενεργειακό προφίλ των προκατόχων τους. Με λίγα λόγια, το TDP τους δεν θα ξεπερνά τα 4,5 Watt, ωστόσο αναλόγως χαμηλοί θα είναι οι χρονισμοί και οι επιδόσεις τους γενικότερα.
Συνεπώς, ένας Core i5 “Kaby Lake”, ή ακόμα και ένας αντίστοιχος “Skylake”, ενδέχεται να είναι σημαντικά ισχυρότεροι από έναν επεξεργαστή των 4,5 Watt με παρόμοια ονομασία. Η Intel υπερασπίζεται αυτή την αλλαγή, τονίζοντας ότι αρκετοί καταναλωτές μπερδεύονται σήμερα, εξαιτίας των πολλών διαφορετικών brands επεξεργαστών που υπάρχουν στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σχηματίσουν άποψη σχετικά με τις επιδόσεις των διάφορων μοντέλων. Εάν ακολουθηθεί όμως ένα απλούστερο παράδειγμα ονοματοδοσίας, σύμφωνα με την εταιρεία το πρόβλημα αυτό θα λυθεί. Από την άλλη βέβαια, έτσι μεγάλη μερίδα χρηστών θα παραπλανηθούν, νομίζοντας ότι αγοράζουν ένα φορητό με ισχυρότερο επεξεργαστή, ενώ στην πραγματικότητα το σύστημά τους απλά θα διαθέτει κάποιο rebranded ολοκληρωμένο χαμηλών επιδόσεων, των 4,5 Watt.
Φυσικά η Intel αντικρούει αυτό το επιχείρημα, τονίζοντας ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να βγάλει γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με την ισχύ κάθε υλοποίησης, κρίνοντας από τον αριθμό μοντέλου της CPU. Ναι, οι επερχόμενοι Core i5 και i7 των 4,5 Watt θα διαθέτουν χαρακτηριστικό αριθμό μοντέλου, που θα τους διαφοροποιεί από τα... μεγαλύτερα αδερφάκια τους. Στην πραγματικότητα όμως, ελάχιστοι χρήστες μπορούν να κάνουν αυτή τη διάκριση. Στα “χαρτιά”, λίγοι θα καταλάβουν ότι ένας Core i5-7200U των 15 Watt, είναι ταχύτερος από κάποιον Core i5-7Y54 των 4,5 Watt.
techzone.hwmonitor

About Freegr network

Από το Blogger.