freegr

5η γενιά των υβριδικών σκληρών δίσκων FireCuda

Τα νέα μοντέλα 5ης γενιάς διαθέτουν τώρα λεπτότερο, 2,5 ιντσών form factor, υποστηρίζουν την multi-tier τεχνολογία cache της εταιρείας και διαθέτουν μαγνητικούς δίσκους SMR (Shingled Magnetic Recording) χωρητικότητας έως και 1TB. Η νέα σειρά FireCuda 2,5”, που επιδεικνύει προφίλ 7 χιλιοστών αποτελείται από μοντέλα με χωρητικότητα 500GB, 1TB και 2TB στις 5400 στροφές το λεπτό και που ενσωματώνουν DRAM cache μεγέθους 128MB. Επίσης διαθέτουν και 8GB MLC NAND cache. Οι μαγνητικοί δίσκοι SMR με απλά λόγια διαφέρουν από τους συμβατικούς, τεχνολογίας perpendicular recording δίσκους, επειδή επιτρέπουν σε μαγνητικά κομμάτια που έχουν γραφτεί πρόσφατα να καλύπτουν κατά μέρος παλαιότερα γραμμένα κομμάτια, αυξάνοντας την πυκνότητα αποθήκευσης με αυτό τον τρόπο κατά περίπου 25%.
 Το μειονέκτημα με την συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι ότι η αρχιτεκτονική των overlapping-tracks ενδέχεται να καθυστερεί την διαδικασία εγγραφής (επειδή με την εγγραφή ενός κομματιού αντικαθιστούνται δεδομένα από παρακείμενα κομμάτια που απαιτείται να ξαναγραφτούν) αλλά η Seagate υποστηρίζει ότι χάρη στην multi-tier τεχνολογία cache και την μεγάλου μεγέθους προσωρινή μνήμη NAND flash που χρησιμοποιεί αντισταθμίζονται οι όποιες απώλειες στην απόδοση εξαιτίας της τεχνολογίας SMR.
Σύμφωνα με την Seagate, η μέση ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και η μέση υστέρηση για έναν υβριδικό σκληρό δίσκο FireCuda 2.5” είναι 140MB/s και 5,6ms αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SATA 6Gbps. Τα μοντέλα FireCuda 2,5” των 500GB και 1ΤΒ έχουν κατανάλωση 0,45W σε κατάσταση ηρεμίας και 1,6W/ 1,7W κατά την ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα ενώ το μοντέλο των 2TB έχει κατανάλωση 0,5W σε κατάσταση ηρεμίας και 1,7W/ 1,8W κατά την ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα. insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.