ειδήσεις

Μεγάλης έκτασης επίθεση DDoS στο δίκτυο

Μία πολύ καλά συντονισμένη επίθεση DDoS βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί με στόχο την εταιρία Dyn, η οποία είναι μία από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών DNS. Εταιρίες όπως το PlayStation Network, το Netflix, και το Twitter δεν είναι προσβάσιμες για αρκετούς χρήστες ανάλογα με τη χώρα που βρίσκονται. Μετά από μία εξίσου μεγάλη επίθεση τις πρωινές ώρες, η επίθεση στην Dyn συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή. Όπως αναφέρεται στην σελίδα της Dyn, "Μία επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τις υποδομές της υπηρεσίες DNS της εταιρίας. Οι μηχανικοί μας συνεχίζουν να εργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό". Η DynDNS είναι ένας από τους κρίκους στην αλυσίδα του internet, η οποία επιτρέπει στον browser να μεταφράζει τα ονόματα που πληκτρολογούμε όπως για παράδειγμα το netflix.com σε IP διευθύνσεις.
Η επίθεση αυτή εμποδίζει αυτήν τη λειτουργία με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες να μην είναι προσβάσιμες. Μεγάλες ιστοσελίδες που επηρεάζονται είναι : Reddit Soundcloud Quora Github Twitter Netflix Spotify PlayStation Network
Η DynDNS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, αλλά δεν είναι η μοναδική. Γιαυτό το PSN, έχει προβλήματα ενώ το Xbox Live λειτουργεί κανονικά. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από αυτές τις ιστοσελίδες το Twitter, to Github, το Quora και το Soundcloud φαίνεται να έχoυν πρόβλημα προς το παρόν αλλά είναι πιθανόν να συναντήσετε και άλλες ιστοσελίδες που δεν λειτουργούν κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο. Αρκετοί πάροχοι υπηρεσιών internet έχουν δικές τους υπηρεσίες DNS και υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να ορίσουν οι ίδιοι τον πάροχο DNS που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν όπως για παράδειγμα το OpenDNS. Αλλά λόγω του ότι αυτές οι υπηρεσίες αλληλοεξαρτώνται είναι πιθανόν αν μία δεν λειτουργεί να συμπαρασύρει και τις άλλες. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τις περιοχές που επηρεάζονται άμεσα.

About Freegr network

Από το Blogger.