freegr

Η Seagate σπάει το ρεκόρ του μεγαλύτερου...μικρού σκληρού δίσκου

Μπορεί οι σκληροί δίσκοι να υστερούν των SSD όταν πρόκειται για σεξαπίλ, αλλά όταν πρόκειται για χώρο αποθήκευσης χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία, η σειρά Barracuda της Seagate θα τραβήξει σίγουρα τα βλέμματα. 
Η Seagate ανακοίνωσε την Τρίτη δύο νέες μονάδες, εκ των οποίων η μία κατέχει πλέον το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χωρητικότητας 2,5 ιντσών δίσκο. O Barracuda ST5000 μεγαλώνει το όριο χωρητικότητας από τα 4TB στα 5TB, και θα κοστολογείται περίπου στα 85$. Η Seagate λέει πως ο νέος αυτός HDD χρησιμοποιεί τον 1TB ανά platter, σχεδιασμό της εταιρείας, που παρουσιάστηκε στην CES τον Ιανουάριο του 2016. Ο ίδιος σκληρός είναι επίσης διαθέσιμος σε μοντέλα 4TB και 3TB. Όλοι οι παραπάνω τρέχουν με 5.400 rpm με 128MB μνήμης cache και εγγύηση δύο ετών. Η κατανάλωση ενέργειας εκτιμάται σε 2,1 watts με φορτίο και 1,1 βατ ενώ είναι σε αδράνεια.
 Πριν εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε έναν από αυτούς στο φορητό υπολογιστή σας, σας γνωστοποιούμε ότι οι δίσκοι 5TB, 4TB και 3TB Barracuda είναι πάχους 15mm. Ενώ θα μπορούσαν να χωρέσουν σε κάποια μεγαλύτερα gaming laptops, πρωταρχικός στόχος τους είναι οι SuperThin all-in-one υπολογιστές που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρους μεγέθους σκληρούς δίσκους 3,5 ιντσών. Η Seagate ανακοίνωσε επίσης ένα νέο 5.400 rpm Barracuda ST2000LM015, που συμμορφώνεται με το μικρότερο πρότυπο των 7 χιλιοστών που χρησιμοποιείται από πολλούς φορητούς υπολογιστές. Δυστυχώς, αυτός φτάνει μέχρι τα 2TB. Έτσι οι σκληροί δίσκοι χάνουν από τους SSD, οι οποίοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μηχανικούς περιορισμούς. Η Samsung, στην πραγματικότητα, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ευρείας πώλησης δίσκου SATA 4TB, 850 Evo SSD, που χωράει σε μια θήκη 7 χιλιοστών. Φυσικά, όταν πρόκειται για την αξία, δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος είναι ο νικητής: ο Samsung SSD των 4ΤΒ κοστίζει περίπου 1400$, ενώ ο 7 χιλιοστών Barracuda των 2ΤΒ περίπου 55$.

About Freegr network

Από το Blogger.