athens

H Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στον πιο σημαντικό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχετικά με την Κυβερνοασφάλεια (cyber security). Πρόκειται για τον European Cyber Security Challenge 2016, ο οποίος διεξάγεται μεταξύ 7-10 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας. Σε παγκόσμια κλίμακα, παρατηρείται μια ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία των τεχνολογικών υποδομών των χωρών, μιας και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από κακόβουλους hackers αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο. Ενώ, λοιπόν, η Κυβερνοασφάλεια είναι τομέας σε διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη, δεν υπάρχει ακόμα ικανός αριθμός επαγγελματιών για την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης σε διεθνές επίπεδο.
Έτσι, για την αντιμετώπιση της έλλειψης αυτής και την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πληροφορικών εξειδικευμένων στην Κυβερνοασφάλεια, πολλές χώρες διοργανώνουν τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την εύρεση ταλέντων, που θα εκπαιδευτούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς. Το European Cyber Security Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που αποσκοπεί στην εισροή νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας και προωθεί την άμιλλα στο χώρο. Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες από 10 χώρες, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους πάνω σε δοκιμασίες που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριών και το hacking, με στόχο την ανάδειξη της χώρας με τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνον νέοι ηλικίας 14-30 ετών, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη σε εταιρείες σχετικές με την Κυβερνοασφάλεια.
Η ελληνική Εθνική αποτελείται από 10 νέους, ηλικίας 16 έως 29 ετών οι οποίοι είναι μαθητές, φοιτητές ή εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών. Κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για την τεχνολογία και το πάθος για τα μυστικά της Κυβερνοασφάλειας.

About Freegr network

Από το Blogger.