τεχνολογία

Η Intel αποκάλυψε νέους Atom E3900 για την IoT αγορά

Η Intel ανακοίνωσε την νέα σειρά Atom E3900. Η νέα αυτή σειρά, η οποία κατασκευάζεται στα 14nm και χρησιμοποιεί πυρήνες Goldmont, προορίζεται για την IoT αγορά, μια αγορά η οποία πλέον αποτελεί τον επόμενο στόχο της Intel, με την εταιρία να ελπίζει να έχει καλύτερη τύχη από ότι είχε στην αγορά των smartphones και tablets. Το τμήμα της Intel που ασχολείται με την IoT αγορά, είναι ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα και πλέον τρίτο σε έσοδα, πίσω από τα Client Computing Group και Data Center Group της εταιρίας. Η Intel προσφέρει πλήθος λύσεων για την αγορά IoT, από το μικροσκοπικό Curie έως την σειρά Atom E. Η προηγούμενη σειρά E3800 βασιζόταν στην σειρά Bay Trail, ενώ η πρόσφατα ανακοινωθείσα σειρά προϊόντων Joule στην πλατφόρμα Broxton. Κανένα από αυτά τα προϊόντα όμως δεν ήταν σχεδιασμένο ειδικά για την IoT αγορά, κάτι που πλέον αλλάζει με την σειρά E3900.
Η νέα σειρά E3900 έχει σχεδιαστεί ειδικά για την IoT αγορά, και ειδικότερα για ιδιαίτερα ισχυρές συσκευές IoT. Η σειρά E3900 περιλαμβάνει μοντέλα με TDP από 6.5W έως 12W και αποτελεί μια επανασχεδίαση της πλατφόρμας Broxton ειδικά για την IoT αγορά, με μοντέλα τα οποία διαθέτουν δύο ή τέσσερις πυρήνες Goldmont και ενσωματωμένες κάρτες γραφικών με 12 έως 18 EUs ένατης γενιάς. Οι κυριότερες αλλαγές στην πλατφόρμα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την αιτιοκρατία( determinism) και τις δυνατότητες διασύνδεσης.
 Στον τομέα της ασφάλειας, πολλά χαρακτηριστικά προέρχονται από την ήδη διαθέσιμη Trusted Execution Technology της Intel, αλλά υπάρχουν και νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα μέτρησης του χρόνου που σύμφωνα με την Intel μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιο σύστημα έχει παραβιαστεί. Αν ο χρόνος που χρειάζεται η συσκευή να ξεκινήσει(boot) αλλάξει, αυτό θα αποτελεί, σύμφωνα με την Intel, ένδειξη ότι κάποιος έχει πειράξει το firmware ή το λειτουργικό της συσκευής. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης την Time Coordinated Computing Technology, που επιτρέπει σε πολλαπλούς Atom E3900 να συγχρονιστούν με ακρίβεια 1 μικροδευτερόλεπτο.

About Freegr network

Από το Blogger.