ειδήσεις

Apple iPhone 7 & iPhone 7 Plus Review

Με βάση την παράδοση, περιμέναμε ότι μετά το S μοντέλο και συγκεκριμένα το iPhone 6s, η Apple θα παρουσίαζε ένα smartphone με ανανεωμένο σχεδιασμό. Οι φήμες που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, απέκλεισαν από νωρίς αυτό το ενδεχόμενο αφού ανάμεσα στις διάφορες πρωτιές του iPhone 7, συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι ο κύκλος ανανέωσης σχεδιασμού του iPhone αλλάζει από τα 2 στα 3 χρόνια.

Έχοντας έτσι χάσει ένα από τα πολύτιμα χαρακτηριστικά προκειμένου κάποιος κάτοχος ενός παλαιότερου μοντέλου, να προχωρήσει σε αναβάθμιση, η Apple παρουσίασε με κάθε επισημότητα στις 7 Σεπτεμβρίου τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus τα οποία όμως επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις στους υποψηφίους αγοραστές. Είναι αυτές αρκετές για να κάνει κάποιος το επόμενο βήμα και να καταθέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προκειμένου να αποκτήσει ένα από τα καλύτερα smartphone της αγοράς; Για να δούμε τι θα δούμε.

Σχεδιασμός

Ακολουθεί μικρό μάθημα ιστορίας. Πριν 2 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2014, ο κόσμος είδε για πρώτη φορά δύο «μεγάλα» iPhone, με διαστάσεις 4,7 και 5,5 ιντσών, κάτι που ζητούσαν επίμονα οι φίλοι της Apple και αναμενόμενα συνάντησαν τεράστια εμπορική επιτυχία. Με χρήση αλουμινίου στο μεγαλύτερο μέρος, το πρόβλημα που αντιμετώπισε η εταιρεία ήταν αυτό του «λυγίσματος», με το σώμα της συσκευής, να στραβώνει αν σ’ αυτό ασκούνταν σημαντική πίεση. Την επόμενη χρονιά η εταιρεία διόρθωσε το κατασκευαστικό σφάλμα επενδύοντας σε πολύ πιο ανθεκτικό αλουμίνιο, αφήνοντας ίδιο το σχεδιασμό.

Στα νέα iPhone γίνεται χρήση του ίδιου αλουμινίου, ενώ ο σχεδιασμός παραμένει όμοιος στο μεγαλύτερο μέρος του εκτός από τη θέση των δύο πλαστικών λωρίδων στο πίσω μέρος, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη λήψη των ασύρματων σημάτων όπως αυτό της κινητής τηλεφωνίας, του WiFi και του Bluetooth. Πλέον οι λωρίδες μετακινούνται στο άνω και κάτω μέρος της συσκευής, κάνοντας την πίσω επιφάνεια να είναι ελεύθερη από άλλα στοιχεία πέρα από το λογότυπο της Apple το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι για να μη γρατζουνιέται εύκολα.


Δημοσιευμένη Εικόνα
Η αλλαγή αυτή για πολλούς -και για εμάς- δεν είναι τόσο σημαντική αφού δηλώναμε θαυμαστές και του περσινού σχεδιασμού όμως μια μεγάλη μερίδα χρηστών του iPhone ήθελε να τη. Επιπλέον στο νέο μαύρο χρώμα που διαθέτει η Apple, οι πλαστικές λωρίδες χάνονται στο υπόλοιπο σώμα και είναι σχεδόν αόρατες. Οι περισσότεροι ίσως παραξενευτούν με το ότι η κάμερα στο πίσω μέρος έχει μεγαλώσει, και συνεχίζει να προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, κάτι που κατά την άποψη μου κάνει το iPhone 7 πιο άσχημο στο συγκεκριμένο σημείο από τον προκάτοχό του. Τα πράγματα είναι χειρότερα στο iPhone 7 Plus που διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος, τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, αν και δένουν πιο αρμονικά με το υπόλοιπο αλουμίνιο.

Το μεγαλύτερο παράπονο μου πάντως στο σχεδιασμό των νέων iPhone είναι ο ίδιος που υπήρχε και πριν 2 χρόνια. Οι διαστάσεις τους είναι αρκετά μεγάλες για την οθόνη που ενσωματώνουν. Για παράδειγμα με οθόνη 4,7 ιντσών και διαστάσεις 138.3 x 67.1 x 7.1 χιλιοστά η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη όπως 5,2 ιντσών όπως στο Nexus 5 το οποίο έρχεται με διαστάσεις 137.84 x 69.17 x 8.5 χιλιοστά. Χειρότερα είναι τα πράγματα στο iPhone 7 Plus το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών και με διαστάσεις 158.2 x 77.9 x 7.3 χιλιοστά. Αντίστοιχα, έχουμε δει συσκευές με πολύ μικρότερες διαστάσεις, διατηρώντας όμως την ίδια οθόνη όπως στο LG G3 με 146.3 x 74.6 x 8.9 χιλιοστά και πρόσφατα το Galaxy S7 edge με διαστάσεις 150.9 x 72.6 x 7.7 χιλιοστά. Το πάχος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα αφού δε ξεπερνά τα 7,1 χιλιοστά στο IPhone 7 και τα 7,3 χιλιοστά στο Plus μοντέλο ενώ το βάρος είναι στα 138 και 188γρ αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη πάντως αλλαγή σε ότι αφορά το σχεδιασμό, βρίσκεται στο εσωτερικό, κάτι που επιτρέπει στα νέα IPhone 7 να είναι αδιάβροχα και να αντέχουν σε πτώσεις σε νερό σε βάθος 1 μέτρου και έως 30 λεπτά. Με την υποστήριξη του προτύπου IP67, τα νέα iPhone υποστηρίζουν πλέον ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει μια ναυαρχίδα, ειδικά όταν αυτή αποτελεί ένα από τα ακριβότερα smartphone της αγοράς, έτσι ώστε ο κάτοχος της να έχει μια αξιόπιστη προστασία από συνηθισμένα ατυχήματα -περιλαμβάνουμε μέσα και την πτώση σε τουαλέτα-.

Η αδιαβροχοποίηση είναι μία αλλά όχι η μοναδική πρωτιά στα νέα iPhone τα οποία πλέον διαθέτουν και στερεοφωνικό ήχο, κάτι που δεν περιμέναμε να γίνει ποτέ πραγματικότητα. Βέβαια η υλοποίηση της Apple λίγο παραξενεύει αφού το δεύτερο ηχείο βρίσκεται στη θέση του ακουστικού, όμως η ποιότητα του ήχου δεν επηρεάζεται, με την ένταση να είναι αρκετά ικανοποιητική.

Θύρα ακουστικών

Υπάρχει ακόμα μια αλλαγή στο σχεδιασμό των νέων iPhone η οποία χρειάζεται τη δική της ενότητα. Αυτή δεν είναι άλλη από την απουσία θύρας ακουστικών για την οποία είχαμε ακούσει τις πρώτες φήμες ότι θα αποτελέσει παρελθόν από το iPhone ήδη πολλούς μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του, προετοιμάζοντας το κοινό για μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στην 9χρονη ιστορία του.

Πλέον στο κουτί, περιλαμβάνονται τα γνωστά ακουστικά Earpods της Apple με τη διαφορά ότι αυτά καταλήγουν σε Lightning σύνδεση για να συνδεθούν στην ίδια θύρα στην οποία τοποθετείτε και το καλώδιο του φορτιστή. Με τη συγκεκριμένη αλλαγή, η Apple καθιστά άχρηστα με τη μία εκατομμύρια ακουστικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, προτείνοντας τη σύνδεση ενός ακόμα αντάπτορα, που όμως αυτή τη φορά περιλαμβάνει δωρεάν μαζί στη συσκευασία, μία από τις λίγες φορές (θυμόμαστε το πανάκι καθαρισμού στο πρώτο iPhone) όπου η Apple περιλαμβάνει κάτι έξτρα μαζί με το iPhone και τα ακουστικά.

Μπορεί η ίδια η Apple να αναφέρει ως «θαρραλέα» την κίνηση αυτή, θυμίζοντας μας παρόμοια γεγονότα (πχ την απουσία dvd-rom από το MacBook Air) όμως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις χωρίς να ξέρουμε ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να αναφερθούν στις παρουσιάσεις της εταιρείας. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την υποψία ότι τα δικαιώματα πίσω από την Lightning θύρα είναι ο κύριος λόγος που η Apple προχωρά σε μια τέτοια κίνηση αφού όποιος κατασκευαστής θελήσει να κυκλοφορήσει παρόμοια ενσύρματα ακουστικά στην αγορά, θα πρέπει να είναι μέλος στο πρόγραμμα Made for iPhone της Apple που είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση των περιφερειακών από τρίτους κατασκευαστές.

Σε δοκιμές, δεν διαπίστωσα καμία διαφορά στον ήχο μεταξύ των Earpods με την κλασσική θύρα ακουστικών, σε σχέση με τα νέα ακουστικά τα οποία συνδέονται στη Lighning θύρα. Επιπλέον, η σύνδεση των αγαπημένων μου Marshall ακουστικών με τον αντάπτορα, σίγουρα δεν αποτελεί όμορφο θέαμα, κάτι που πολλούς μπορεί να τους οδηγήσει αργά η γρήγορα σε αγορά νέων ακουστικών.

Το iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν είναι τα πρώτα smartphones που έρχονται χωρίς θύρα ακουστικών, αφού έχει η προηγηθεί η σειρά Moto Z της Lenovo, με πάχος μόλις 5,5 χιλιοστών, κάτι που αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους για την απόφαση αυτή. Βέβαια εκεί μιλάμε για ακουστικά που συνδέονται στη θύρα USB Type-C, μία απόφαση που και πάλι δημιουργεί νέα δεδομένα.

Κατά τα άλλα δεν αμφιβάλλουμε ότι η εποχή της κλασσικής θύρας ακουστικών (Mini Jack) φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, προς όφελος όχι όμως κάποιας νέας θύρας αλλά εξαιτίας της μεγάλης διάδοσης που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι ασύρματες λύσεις, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτές φέρνουν.

Home Button

Το κεντρικό κουμπί του iPhone, βρίσκεται σε κάθε μοντέλο από το 2007 όταν και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το smartphone της Apple. Η πρώτη σημαντική αλλαγή στην οποία προχώρησε η Apple ήταν η ενσωμάτωση του Touch ID στο iPhone 5s, του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που είδαμε ποτέ σε ολόκληρη τη σειρά.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή έρχεται στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, όπου πλέον η Apple ενσωματώνει την τεχνολογία Taptic Engine, την τεχνολογία που έχουμε μάθει μέσω του 3D Touch ότι ενεργοποιεί διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με το πόσο δυνατά πατάμε την οθόνη. Πλέον το Home πλήκτρο σταματά να έχει τις ιδιότητες ενός κλασσικού πλήκτρου, με την Taptic Engine να αναλαμβάνει να «μιμηθεί» τις ιδιότητες αυτές. Στην ουσία το Home “πλήκτρο” είναι πλέον αφής όμως διαθέτει ανάδραση και αισθητήρα πίεσης που αντιδρά ανάλογα στο πάτημα όπως και στο MacBook 12 ιντσών.

Μάλιστα κατά τη διαδικασία της πρώτης ρύθμισης της συσκευής, το iPhone σας ρωτάει ποια βαθμίδα από τις τρεις διαθέσιμες, σας δίνει περισσότερο την αίσθηση του πλήκτρου. Στη περίπτωση μας, η τρίτη βαθμίδα ήταν και η καταλληλότερη, όμως προετοιμαστείτε για μια μακρά περίοδο προσαρμογής αφού η αίσθηση δεν είναι ίδια. Οι λειτουργίες πάντως δεν αλλάζουν, με το διπλό tap να φέρνει την οθόνη στο μισό προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να τη χειριστεί με το ένα χέρι (reachability), ενώ με διπλό πάτημα ενεργοποιείται το Multitasking μενού.

Η αλλαγή αυτή δεν προσφέρει τίποτα καινούριο σε επίπεδο χρηστικότητας και ίσα ίσα δημιουργεί και πρόβλημα αφού δεν μπορεί να πατηθεί αν φοράτε γάντια, κάτι που δεν ίσχυε με τις προηγούμενες υλοποιήσεις. Έχουμε πάντως την εντύπωση ότι το νέο "Home" πλήκτρο" έχει άμεση σχέση με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Τεχνικά

Με ιδίων διαστάσεων οθόνες όπως αναφέραμε, στις 4,7 και 5,5 ίντσες, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έρχονται με ανάλυση HD και Full HD αντίστοιχα, αναλύσεις που κρίνονται ικανοποιητικές για τις συγκεκριμένες διαστάσεις.

Σε ότι αφορά την οθόνη, αυτή συνεχίζει να στηρίζεται στην τεχνολογία LCD, όμως η απόδοσή της δεν είναι ίδια σε σχέση με αυτή του iPhone 6s με την Apple να αναφέρει μεγαλύτερη πιστότητα στα χρώματα και σημαντική επέκταση της παλέτας χρωμάτων που μπορεί να απεικονίσει στην οθόνη. Στις δοκιμές μας πάντως, η σύγκριση με την οθόνη του iPhone 6s δεν φανέρωσε μεγάλες αλλαγές ούτε και στη φωτεινότητα, ενώ σε ότι αφορά τα χρώματα κρατάμε μια επιφύλαξη ότι οποιαδήποτε διαφορά γίνεται εμφανής κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη.

Δε περιμέναμε να δούμε το νέο iPhone προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι η Apple αποτελεί το βασιλιά στις LCD οθόνες, με την πρωτοκαθεδρία της να απειλείται για λίγο από την HTC. Η σύγκριση πάντως με τις Super AMOLED οθόνες είναι αναπόφευκτη, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να παρέχει πιο ζωντανά χρώματα, τέλειο μαύρο χρώμα και όχι μόνο.

Κατά τα άλλα στο εσωτερικό υπάρχει το νέο A10 Fusion SoC, με την Apple να δίνει για ακόμη μια φορά μαθήματα με τις επιδόσεις του νέου της iPhone. Βεβαίως το iPhone 7 σηματοδοτεί μια ακόμη σημαντική αλλαγή αφού είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς με τετραπύρηνο επεξεργαστή, με τη σειρά να έχει περάσει σε διπύρηνο επεξεργαστή με το iPhone 4s. Από τη στιγμή που ανοίξετε το iPhone, οι δύο πυρήνες βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία εξοικονομώντας ενέργεια, με τους υπόλοιπους δύο να αναλαμβάνουν δουλειά σε δύσκολες περιπτώσεις όπως κατά τη φόρτωση ενός απαιτητικού παιχνιδιού, ή κατά τη λήψη βίντεο σε 4K ανάλυση.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Η ποσότητα της μνήμης μένει σταθερή στα 2GB σε ότι αφορά το iPhone 7 όμως ανεβαίνει στα 3GB στην περίπτωση του iPhone 7 Plus, κάτι που έχει να κάνει με την παρουσία διπλής κάμερας και των απαιτήσεών της. Τρέχοντας το GeekBench 4, επιβεβαιώσαμε τις κορυφαίες επιδόσεις που περιμέναμε, με σημαντική διαφορά από αυτές του προηγούμενου μοντέλου αλλά και από την πλειοψηφία των κορυφαίων Android smartphone.

Με το iPhone 7 άλλο ένα κάστρο πέφτει, αφού μετά από 9 χρόνια, η Apple διπλασιάζει τις χωρητικότητες αποθηκευτικού χώρου των μοντέλων της, με το αρχικό iPhone να έρχεται πλέον με 32GB αφήνοντας πίσω τα μίζερα 16GB. Η κίνηση αυτή έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση όταν οι κορυφαίοι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε παρόμοια αλλαγή εδώ και πολύ καιρό. Μερικοί μάλιστα έχουν παρουσιάσει αρχικά μοντέλα με 64GB, έχοντας παράλληλα ενσωματώσει και θύρα microSD για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Ήδη από τη στιγμή που το iPhone υποστήριξε εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K βίντεο αλλά και τα Live Photos, τα μηνύματα συμπλήρωσης του αποθηκευτικού χώρου εμφανιζόντουσαν όλο και πιο τακτικά, κάνοντας αρκετούς χρήστες να προτιμούν τη λύση των 64GB με μεγαλύτερο όμως κόστος. Πλέον και η χωρητικότητα αυτή διπλασιάζεται, πηγαίνοντας στα 128GB, ενώ η Apple κυκλοφορεί και μοντέλο με 256GB. Δεδομένου της απουσίας microSD θύρας, ίσως η αγορά ενός μοντέλου 128GB είναι μονόδρομος ειδικά για όσους δεν σταματούν να χρησιμοποιούν την κάμερα του iPhone τους.

Κάμερα

Και να είστε σίγουροι ότι θα τη χρησιμοποιείτε πολύ αφού και τα δύο iPhone διαθέτουν -αναμενόμενα- μερικές από τα καλύτερες κάμερες που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Όμως η Apple ενσωματώνει για μια ακόμη φορά καλύτερη κάμερα στο Plus μοντέλο, με τη διαφορά από το «απλό» μοντέλο να είναι πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά.

Αρχικά η κάμερα του iPhone 7 αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία, και έχει μεγαλύτερο μέγεθος από αυτή του iPhone 6s, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαθέτει και μεγαλύτερα pixels για μεγαλύτερη λεπτομέρεια όπως περιμέναμε. Η ανάλυση παραμένει στα 12MP όμως επιτέλους βλέπουμε υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή και στα βίντεο, μια έλλειψη που μας είχε δημιουργήσει εντύπωση πέρσι και πρόπερσι, με την Apple να τη διαθέτει μόνο στο Plus μοντέλο.

Το διάφραγμα που κάνει τη διαφορά σε λήψεις που γίνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πέφτει στο f/1.8 αφήνοντας να περάσει 50% περισσότερο φως σε σχέση με το IPhone 6s ενώ σημαντική βοήθεια παρέχει και το δραστικά βελτιωμένο True Tone flash των δύο συσκευών το οποίο διαθέτει πλέον Quad Led.

Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του iPhone 7 Plus όμως είναι μια διαφορετική υπόθεση, με την Apple να υιοθετεί μια λύση που και άλλοι κατασκευαστές έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν, μερικοί με διαφορετικό όμως σκοπό. Τα πρώτα smartphones που ενσωμάτωναν δύο κάμερες στο πίσω μέρος έκαναν την εμφάνισή του ήδη από το 2007 άλλα με μοναδικό σκοπό τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών, ακολουθώντας το όλο hype της εποχής που ξεφούσκωσε απότομα. Κάτι διαφορετικό παρουσίασε η HTC το 2014 με το One M8, με το συνδυασμό των δύο καμερών να δημιουργεί φωτογραφίες με όμορφα εφέ όπως αυτό του bokeh. Φέτος ειδικά, είδαμε το Huawei P9 με δεύτερο ασπρόμαυρο αισθητήρα, να συνδυάζει τα δεδομένα των δύο καμερών για τη δημιουργία εξαιρετικών λήψεων, ενώ η LG με το G5, χρησιμοποίησε τη δεύτερη κάμερα για ευρυγώνιες λήψεις. Η υλοποίηση της Apple είναι πιο κοντά σ’ αυτή πάντως της HTC και του One M8.

Δημοσιευμένη Εικόνα
iPhone 7 iPhone 7 iPhone 7
iPhone 7 iPhone 7 iPhone 7
Η πρώτη κάμερα στο πίσω μέρος, είναι ίδια μ’ αυτή του iPhone 7, διαθέτοντας ανάλυση 12MP και οπτικό σταθεροποιητή ενώ ακριβώς δίπλα της μια δεύτερη κάμερα και πάλι στα 12MP, έρχεται με φακό 56 χιλιοστών, και βασίζεται σε μεγαλύτερου εστιακού μήκους συστήματος φακών πέντε στοιχείων. Η χρήση της δεύτερης κάμερας πραγματοποιείται όταν θελήσουμε να κάνουμε ζουμ στο αντικείμενο που έχουμε έτοιμο προς λήψη, όπου όταν το πάμε στα 2x, ενεργοποιείται οπτικό ζουμ χωρίς απώλειες ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 10x, έχουμε μεγαλύτερο ζουμ αλλά και περισσότερο θόρυβο στη φωτογραφία όσο ανεβαίνουμε. Τα πράγματα πάντως είναι πολύ καλύτερα με βάση το ζουμ που κάναμε στα παλαιότερα iPhone, αφού η χρήση της δεύτερης κάμερας χαρίζει 4 φορές καλύτερη ποιότητα , χωρίς όμως να βλέπουμε κάποια χρησιμότητα στη λήψη φωτογραφιών με υψηλά επίπεδα θορύβου.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν χρησιμοποιήσουμε τη δεύτερη κάμερα για τη δημιουργία φωτογραφιών με το bokeh εφέ, ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά εφέ φωτογραφίας. Μ’ αυτό, κάνουμε εστίαση στο αντικείμενο ή στο πρόσωπο που βρίσκεται στο προσκήνιο, και το iPhone 7 Plus αναλαμβάνει να θολώσει το πίσω μέρος, δίνοντας μια περίπου τρισδιάστατη αίσθηση, με το αντικείμενο που βρίσκεται στο προσκήνιο να ξεχωρίζει. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο το τελικό αποτέλεσμα πριν πραγματοποιήσει τη λήψη. Μερικές από τις λήψεις μας με το συγκεκριμένο εφέ μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, με τα αποτελέσματα να είναι αρκετά εντυπωσιακά όμως δε λείπουν και περιπτώσεις όπου κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, δεν είχαμε απόλυτη θόλωση του παρασκηνίου γύρω από το αντικείμενό μας.



Οι δοκιμές μας πραγματοποιήθηκαν έχοντας εγκατεστημένη τη beta έκδοση του iOS 10.1 μιας και η Apple δεν ήταν έτοιμη να υποστηρίξει το Portrait Mode παράλληλα με την κυκλοφορία της συσκευής… Η τελική έκδοση του iOS 10.1 αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου αν και δε περιμένουμε να δούμε κάποια σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα των λήψεών μας.

Σε όλα τα παραπάνω, υπολογίστε και την παρουσία αποκλειστικού επεξεργαστή εικόνας σχεδιασμένου από την Apple, και έτσι έχετε τη συνταγή για ένα κορυφαίο σύστημα λήψης φωτογραφιών και βίντεο από ένα smartphone, με τα δείγματα που βλέπετε στην παρουσίαση να είναι η απόδειξη. Βελτιωμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα, με την ανάλυσή της να ανεβαίνει από τα 5 στα 7MP για σημαντικά καλύτερες selfies και βιντεοκλήσεις.

Καθημερινότητα

Το smartphone είναι μια συσκευή που κουβαλάμε καθημερινά μαζί μας, και περιμένουμε απροβλημάτιστη λειτουργία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το iPhone έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια και το iPhone 7 δεν αποτελεί εξαίρεση. Το iOS 10 που τροφοδοτεί τη συσκευή είναι ένα από τα καλύτερα οικοσυστήματα της mobile εποχής, έχοντας πίσω του ένα εξαιρετικό App Store που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Η δέκατη έκδοση του iOS φέρνει μερικά χρήσιμα καλούδια όπως την πρόσβαση στα widgets αλλά και στη φωτογραφική κάμερα από την οθόνη κλειδώματος, κάνοντας απλά swype αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Οι ειδοποιήσεις έχουν ανασχεδιαστεί, έχοντας πλέον τη μορφή καρτελών ενώ οι επιδόσεις της συσκευής δίνουν την ευκαιρία να γεμίσει η εταιρεία την πλοήγηση στα διάφορα μενού με μια σειρά από animations. Animations βλέπουμε και στο iMessages που γίνεται πιο «διασκεδαστικό» επιτρέποντας να ανταλλάσσετε διάφορες εικόνες, stickers αλλά και εφεδάκια με τους φίλους σας.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Κατά τα άλλα, επαναλαμβάνω για ακόμη ένα iPhone review, το μεγάλο μου παράπονο με τη στατικότητα της κεντρικής οθόνης, η οποία εμφανισιακά είναι σχεδόν ίδια μ’ αυτή του πρώτου iPhone. Μπορεί τα εικονίδια να γίναν λίγο πιο διαδραστικά με τη 3D Touch τεχνολογία, όμως η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν έχει βρει την απήχηση που η εταιρεία περίμενε. Επιπλέον η ελευθερία κινήσεων που επιτρέπει το Android στη διασύνδεση των εφαρμογών και ειδικά στην παραμετροποίηση της συσκευής, δεν υπάρχει στο iOS αν και η αλήθεια είναι ότι η Apple με τις τελευταίες εκδόσεις της πλατφόρμας, άφησε πίσω της αστείους περιορισμούς και έκλεισε σημαντικά το χάσμα με την πλατφόρμα της Google.

Η αυτονομία δεν ήταν ποτέ το φόρτε των iPhone. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με τα νέα μοντέλα αφού η μπαταρία μεγαλώνει στην περίπτωση του iPhone 7 από τα 1715 στα 1960mAh, και στην περίπτωση του iPhone 7 Plus, από τα 2750 στα 2990mAh. Και οι δύο χωρητικότητες δεν είναι μεγάλες για τις διαστάσεις των τηλεφώνων στις οποίες βρίσκονται και σίγουρα περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Από θέμα αυτονομίας, με έντονη χρήση και πάλι χρειαστήκαμε να επισκεφθούμε το φορτιστή του iPhone 7 το βράδυ αρκετή ώρα πριν το βραδινό μας ύπνο ενώ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο iPhone 7 Plus όπου μπορέσαμε να βγάλουμε την ημέρα, αν και το χρησιμοποιούσαμε συνεχώς, με ενεργοποιημένο το Bluetooth, το 4G και φυσικά το WiFi.
ΠΗΓΗ insomnia, phonegr

About Freegr network

Από το Blogger.