τεχνολογία

PC SSD WD Blue και WD Green στην αγορά για όλους

Η Western Digital εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει σκληρού δίσκους για την αποθήκευση δεδομένων για όλες τις κατηγορίες και αγορές, απολαμβάνοντας μακροχρόνια επιτυχία. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία είχε αντισταθεί πεισματικά να λανσάρει solid state drives που απευθύνονται σε καταναλωτές. Σήμερα ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα του είδους που φέρουν στην συσκευασία τους το λογότυπο της εταιρείας. Βεβαίως, η συγκεκριμένη κίνηση ήταν αναμενόμενη μετά την εξαγορά της SanDisk έναντι $19 δισεκατομμυρίων τον περασμένο Μάϊο, αφού η εταιρεία ήθελε μεταξύ άλλων και το αρκετά σεβαστό ποσοστό αγοράς που κατείχε η SanDisk στην αγορά των SSD. Τα συγκεκριμένα πάντως SATA client SSDs, όπως αναφέραμε, φέρουν το όνομα της Western Digital στην συσκευασία τους.
Η εταιρεία παρουσίασε δύο σειρές, τις WD Blue και WD Green.Τα SSDs της σειράς WD Blue είναι βελτιστοποιημένα για multitasking και εφαρμογές απαιτητικές σε πόρους και είναι ιδανικά για desktop υπολογιστές αλλά και notebooks. Έρχονται σε δύο form-factors, σε 2.5” (πάχος 7,0mm) και σε M.2 2280 και σε χωρητικότητες των 250GB, 500GB και 1ΤΒ. Η σειρά WD Blue προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής (sequential) έως και 545MB/s και 525MB/s αντίστοιχα (αντοχή έως και 400TBW). Το κόστος τους ξεκινάει από τα $79 και φτάνει τα $299.
Τα solid state drives της σειράς WD Green είναι επίσης διαθέσιμα σε form-factors των 2,5” και M.2 2280 αλλά σε χωρητικότητες των 120GB και 240GB και απευθύνονται σε απλούς χρήστες και είναι ιδανικά για notebooks, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση. Υποστηρίζονται ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής (sequential) έως και 540MB/s και 405MB/s αντίστοιχα (αντοχή έως και 80TBW). Τα SSDs της σειράς WD Green θα διατεθούν σε επιλεγμένες αγορές αυτό το τρίμηνο. Σε όλες τις περιπτώσεις, η εγγύηση είναι τριετής.

About Freegr network

Από το Blogger.