athens

Εντυπωσιακές καινοτομίες στην Ημέρα Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πειράματα με «μαγικά» αποτελέσματα, ραδιόφωνα των φυτών, επισκέψεις σε Γη και Ουρανό. Αυτά και όχι μόνο θα δουν οι μικροί και οι μεγάλοι που θα επισκεφθούν σήμερα το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το ίδρυμα, με έδρα στα Χανιά ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, για την εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016» στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.
Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά για τους «μικρούς επιστήμονες». Τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων, θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών
εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να «ακούσουν» από τα ραδιόφωνα των φυτών, να «ταξιδέψουν» στη Γη, στον ουρανό και στο διάστημα, να περιεργαστούν τον «Σπύρο Λούη», να δράσουν μέσα από εικονική πραγματικότητα, να «συναντήσουν» ατμοσφαιρικά αιωρούμενα σωματίδια, να γνωρίσουν τι σημαίνει μικρορύπανση και τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες αντιρρύπανσης, να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές, να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οικογένειες καρεκλών, να ανακαλύψουν τη Ρομποτική και να γνωρίσουν πως αξιοποιούνται τα απόβλητα στην τέχνη, το σχέδιο και τη μόδα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση “Junior Επιστήμονες 2016” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές των Δημοτικών σχολείων του νομού Χανιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

About Freegr network

Από το Blogger.