freegr

Η 'οργανική' τεχνολογία που ζωντανεύει ακόμη και το μαύρο στην τηλεόραση

Δύο βήματα προς την τέλεια εικόνα

Η τεχνολογία της οικιακής απόλαυσης και διασκέδασης έχει προχωρήσει έτη φωτός και ειδικά οι τηλεοράσεις έχουν γίνει πραγματικά κομμάτια τεχνολογικής εξέλιξης και θαυμασμού. Φυσικά, η φλατ, επίπεδη, τεράστια οθόνη είναι πλέον μόνο η αρχή και κατά κάποιο τρόπο, προαπαιτούμενο για τον καθένα. Το ζήτημα πια, έχει άλλο όνομα. Καθαρή, κρυστάλλινη εικόνα και ζωντανά χρώματα που είναι λες και μπορείς να χαθείς μέσα τους.
Η OLED τηλεοράσεις της LG τα έχουν όλα και με το παραπάνω και ο τρόπος που το κατορθώνουν συνοψίζεται σε τρία απλά βήματα:
1. 4 Color Pixel - Η μοναδική καινοτόμα τεχνολογία 4 Color Pixel προσθέτει ένα λευκό sub-pixel, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά με τα τρία συμβατικά χρώματα, ενισχύοντας τόσο το εύρος, όσο και την ευκρίνεια των χρωμάτων.  Έτσι, κάθε pixel της OLED οθόνης βελτιώνεται ξεχωριστά, ώστε να αποδίδει ολοζώντανα χρώματα, γεγονός που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες.


2. Τεχνολογία WRGB - Ξεχάστε το RGB... Η αποκλειστική τεχνολογία WRGB των OLED TVs της LG, χρησιμοποιεί ένα επιπλέον sub-pixel για την αναπαραγωγή του λευκού και εγγυάται ολοζώντανες εικόνες μέγιστης οξύτητας.

Άλλο το film noir κι άλλο το "μαύρο κι άραχνο"

Παρακολουθείς την αγαπημένη σου ασπρόμαυρη ταινία από τα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου. Ή έχεις γουρλώσει τα μάτια στη σκοτεινή σκηνή του θρίλερ που όπως πάντα απολαμβάνεις κάθε εβδομάδα. Ο ήχος, η ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντικά, δεν αντιλέγει κανείς, εξίσου όμως σημαντικό είναι να καταλαβαίνεις τι βλέπεις ακόμη και στο... απόλυτο σκοτάδι. Και η αλήθεια είναι πως η αποτύπωση των άπειρων αποχρώσεων του μαύρου, θα δώσει άλλη διάσταση και ευκρίνεια και στις πιο φωτεινές και αγαπημένες σου σκηνές.

Όταν επιτυγχάνεται το απόλυτο μαύρο, δημιουργείται το τέλειο χρώμα. Και όταν έχεις μπροστά σου το τέλειο χρώμα, οι εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σου είναι οι πιο ζωντανές, υπέροχες, καταπληκτικές που δημιουργήθηκαν ποτέ σε τηλεόραση!
Τα αυτόφωτα pixel της τεχνολογίας OLED έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη φωτεινότητά τους, με αποτέλεσμα τα μαύρα και σκούρα χρώματα να εκφράζονται με μοναδική τελειότητα. Έτσι, χάρη στην τεχνολογία ‘Pixel Dimming’, επιτυγχάνεται μοναδικό επίπεδο μαύρου ώστε να μη χάνεις την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμη και στις πιο σκοτεινές σκηνές, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το βάθος και η ζωντάνια των χρωμάτων.

Α, και κάτι ακόμη: Πέραν από απίστευτη ποιότητα εικόνας, και μια τηλεοπτική εμπειρία που όμοιά της δεν έχεις βιώσει ποτέ ξανά, θα παρακολουθείς την ίδια εκπληκτικά ζωντανή εικόνα από κάθε γωνία

About Freegr network

Από το Blogger.