τεχνολογία

Διαθέσιμο για κατέβασμα το Ubuntu 16.10 με preview του Unity 8

Η νέα έκδοση Ubuntu 16.10 Yakkety Yak, είναι έτοιμη για κατέβασμα και έρχεται να προσφέρει μια πρώτη ιδέα από το Unity 8, ενσωματώνοντας μια technical preview αυτού. Το Unity 8 αποτελούσε το user interface των smartphones που έτρεχαν το Ubuntu ως λειτουργικό σύστημα και με τον καιρό εξελίχθηκε έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήσης, είτε τρέχει σε smartphone, είτε τρέχει σε tablet, είτε σε desktop υπολογιστή.

Όπως αναφέρθηκε η έκδοση του Unity 8 που περιλαμβάνεται στο Ubuntu 16.10 είναι ακόμα σε στάδιο technical preview, οπότε το Ubuntu 16.10 διατηρεί ακόμα ως default το Unity 7. Αν ο χρήστης επιθυμήσει να πάρει μια ιδέα από το Unity 8, αυτό που θα αντικρίσει θα είναι κάτι όχι πολύ διαφορετικό από το Unity 7, αλλά με σαφέστατα καλύτερη υποστήριξη για αφή, επιτρέποντας για παράδειγμα την αλλαγή του μεγέθους των εφαρμογών με τα δύο του δάκτυλα, όπως και σε ένα smartphone. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για "Scopes", που επιτρέπουν την αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο ή άλλου υλικού σε ένα κινητό παράθυρο, το οποίο θα παίζει το ρόλο της οθόνης ενός smartphone.
 Άλλα νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu 16.10 είναι η μετάβαση στον  Linux kernel 4.8, μια νεότερη έκδοση του Nautilus file manager (σε περίπτωση χρήσης του Unity 7), καθώς και νεώτερες εκδόσεις των LibreOffice, Firefox και άλλου λογισμικού.

Αναλυτικά για το Unity 8 preview μπορείτε να διαβάσετε στο εξής link: Unity 8 preview session in Ubuntu 16.10 Yakkety Yak | Ubuntu Insights



Από εκεί και πέρα όποιος δεν βιάζεται να δει το νέο Unity 8, ίσως θα ήταν καλύτερο να παραμείνει στο Ubuntu 16.04 το οποίο είναι έκδοση LTS (Long Term Support). Όποιος θέλει να το δοκιμάσει, μπορεί να το κατεβάσει από εδώ: Get Ubuntu | Download | Ubuntu

About Freegr network

Από το Blogger.