Europe

O S&P θα υποβαθμίσει μεγάλες τράπεζες λόγω τεχνολογίας blockchain

Η τεχνολογία blockchain θα βελτιστοποιήσει και θα διευκολύνει μια σειρά λειτουργίες των ιδρυμάτων, μεταβάλλοντας τα τρέχοντα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Ο οίκος εκτιμά ότι αυτό θα αργήσει να γίνει, ενώ μπορεί να απαιτηθούν μέχρι και ρυθμιστικές εγκρίσεις.
O S&P θα επαναξιολογήσει μεγάλες τράπεζες λόγω της τεχνολογίας blockchain
Ο Standard & Poor's ενδέχεται να εξετάσει αλλαγές στη βαθμολογία μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε περίπτωση που διευρυνθεί η χρήση της τεχνολογίας blockchain και αρχίσει να επηρεάζει τα τωρινά επιχειρηματικά τους μοντέλα, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης σύμφωνα με το CNBC.Σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο οίκος εκτίμησε πως η αυξανόμενη επένδυση σε τεχνολογία blockchain υπονοεί πως ένας«μετασχηματισμός» της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο S&P υπογράμμισε ότι η αυτή η τεχνολογία μπορεί να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητες back office, να μειώσει τους χρόνους εκκαθάρισης και διακανονισμού, να διευκολύνει τις πληρωμές και να παράγει νέες ροές εσόδων για τα ιδρύματα, από τις τράπεζες προς τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Αλλά αυτή η μεταστροφή δεν εκτιμάται ότι θα έρθει σύντομα. Ο οίκος εκτιμά πως για να χρησιμοποιηθεί ευρέως, η τεχνολογία θα πρέπει να λάβει την έγκριση όλων των συμμετεχόντων στην αγορά και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και ρυθμιστική έγκριση.
Ως εκ τούτου, δεν θεωρεί πως η τεχνολογία blockchain θα οδηγήσει σε αναβαθμίσεις βραχυπρόθεσμα ή ακόμη και μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, ανάλογα με το κατά πόσο εφαρμόζεται και εξαπλώνεται στην χρηματοοικονομική βιομηχανία, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών.
Όπως ανέφερε ο S&P, θα εξετάσει «αλλαγές στη βαθμολόγηση αν η ευρεία εφαρμογή (της τεχνολογίας) λάβει χώρα πιο σύντομα απ' ότι αναμένουμε αυτή τη στιγμή».

About Freegr network

Από το Blogger.