athens

H αγροτική τεχνολογία στη σύγχρονη γυναίκα της υπαίθρου

Η συνεργασία, η επικοινωνία και το multitasking είναι στον συμπεριφορικό κώδικα των γυναικών, οι οποίες καθημερινά διαχειρίζονται σύνθετους ρόλους. Ωστόσο, οι περισσότερες, όταν επιλέγουν το αντικείμενο των σπουδών, ακολουθούν στερεότυπα που σχετίζονται με το φύλο, χάνοντας ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Η Χαρά Κουτάλου δεν είναι μία από αυτές. Αντίθετα, με τις επαγγελματικές της επιλογές, έχει καταφέρει να σπάσει ένα διπλό στερεότυπο: είναι γυναίκα που επιχειρεί στον αγροτικό τομέα και, μάλιστα, σε αυτόν της αγροτικής τεχνολογίας. Είναι δημιουργός και ιδιοκτήτρια της Matrix Information Technologies, εταιρείας με αντικείμενο τη δημιουργία λογισμικού και «έξυπνων» εφαρμογών για τον αγροτικό τομέα. Με καταγωγή από το Αργυροπούλι Θεσσαλίας, κόρη αγρότη, «αγρότισσα από κούνια», αφού ασχολήθηκε με την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση ήδη από νεαρή ηλικία επέλεξε τα μαθηματικά ως αντικείμενο σπουδών.
Με το πτυχίο του μαθηματικού από το ΑΠΘ, μεταπτυχιακή ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα και επαγγελματική εμπειρία στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, πριν από τρία χρόνια, στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στο επιχειρείν. Ο στόχος φιλόδοξος: να θέσει τα ψηφιακά εργαλεία στην υπηρεσία του αγρότη, αναπτύσσοντας μια επιχειρηματικότητα ανταγωνιστική και βιώσιμη, που, μεταξύ άλλων, συμβάλλει, εκτός από τη μείωση του αγροτικού κόστους. στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της ρύπανσης από τη γεωργία, καθώς και στη βελτίωση της οργανοληπτικής και διατροφικής ποιότητας των προϊόντων.
Η… γένους θηλυκού Matrix Information Technologies πέτυχε σύντομα την ένταξή της σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (FIWARE Accelerator) για την ανάπτυξη «έξυπνων» εφαρμογών για τον αγροτικό τομέα. Σήμερα, μετά από μια τριετία σκληρής δουλειάς, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια, το λογισμικό «AGRENIO», που δημιούργησε η Matrix Information Technologies, και αφορά στην εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στην αγροτική παραγωγή, ετοιμάζεται να μπει σε εμπορική τρο

About Freegr network

Από το Blogger.