τεχνολογία

Τεράστιες μειώσεις στις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων από 1η Ιουλίου

Είναι το δώρο που μας κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το καλοκαίρι! Από την 1η Ιουλίου 2014, η ΕΕ θα μειώσει πάνω από το μισό τις ανώτατες τιμές για την τηλεφόρτωση δεδομένων: Από 45 λεπτά ανά Megabyte σε 20 λεπτά/MB. Επίσης, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε φθηνότερα χάρτες, βίντεο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα κοινωνικά δίκτυα όταν ταξιδεύουμε σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Για παράδειγμα, οι ποδοσφαιρόφιλοι που ταξιδεύουν στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πληρώσουν 25 φορές λιγότερο για την περιαγωγή δεδομένων σε σύγκριση με αυτά που πλήρωσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010!
Αφότου η ΕΕ θέσπισε ανώτατα όρια για τις υπηρεσίες περιαγωγής δεδομένων, η κατανάλωση δεδομένων έχει αυξηθεί δραματικά.
Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα θα γίνουν επίσης φθηνότερα. Όλα αυτά είναι καλά νέα, καθώς μπορείτε να ταξιδεύετε στην Ευρώπη και να παραμένετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας στη χώρα σας.


Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη θα μπορούν να σας προσφέρουν μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι σας και, ανά περίπτωση, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε έναν τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτεστε, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Έτσι θα μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές περιαγωγής και να επιλέγετε τις πιο ελκυστικές τιμές όταν ταξιδεύετε! 
Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η ΕΕ επεξεργάζεται νέους κανόνες για την παντελή κατάργηση των τελών περιαγωγής. Ο κανονισμός της Επιτροπής για μια συνδεδεμένη ήπειρο θα σημάνει τη λήξη των τελών περιαγωγής και θα εξασφαλίσει ένα ελεύθερο και ουδέτερο διαδίκτυο και καλύτερη προστασία των χρηστών κινητών και ευρυζωνικών δικτύων.

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα Νέιλι Κρους (@NeelieKroesEU), δήλωσε: «Η τεράστια μείωση των τιμών περιαγωγής δεδομένων θα είναι καθοριστική για όλους μας φέτος το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Γιατί πρέπει να υπάρχουν τέλη περιαγωγής σε μια ενιαία αγορά; Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζω ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής όπως έχει συμφωνηθεί. Το Κοινοβούλιο έκανε ό,τι του αναλογούσε. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τη συμφωνία!» 

Ένας ποδοσφαιρόφιλος που ταξιδεύει σε άλλη χώρα της ΕΕ για μια εβδομάδα (τιμές σε ευρώ): 


* Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 θα είχε κοστίσει 25 φορές περισσότερο (αν η μέση τιμή ήταν 5 ευρώ/MB) = 983,75 ευρώ

About Freegr network

Από το Blogger.