κινητά

To Android 5 Lollipop αποκαλύψη του συνεδρίου Google I/O

Στο καθιερωμένο συνέδριο των προγραμματιστών της Google I/O που ξεκινάει σήμερα, 25 Ιουνίου 2014 η Google αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της πλειονότητας των smartphone και tablet ανά τον κόσμο. 
Το Android 5 που εικάζεται ότι θα ονομαστεί Lollipop -πάντως θα ξεκινάει από L- λέγεται πως θα έχει εντελώς νέα σχεδίαση, βασισμένη στο πρότυπο Quantum Paper -μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις αλλαγές στο περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη στο AndroidPolice.com.

Επίσης, το Lollipop θα διευκολύνει την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών διεργασιών, το λεγόμενο multitasking. Ένα παράδειγμα που φέρει το διαδικτυακό Forbes.com είναι ότι ο χρήστης θα λαμβάνει μια ειδοποίηση για νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Gmail, θα μπορεί να το δει και να απαντήσει χωρίς να μεταφέρεται στο app του Gmail.
Μετά το Apple iPhone 5S, το πρώτο 64μπιτο smartphone, η Google φέρεται να προσθέτει την υποστήριξη της 64μπιτης αρχιτεκτονικής, επιτρέποντας την αναφορά σε μνήμη RAM μεγαλύτερης χωρητικότητας. 
Ακολουθώντας την πρακτική που υιοθέτησε η Apple με το HealthKit, και η Google αναμένεται να προσθέσει στο λειτουργικό της το δικό της βαλιτσάκι μετρήσεων που θα συλλέγονται από app που συνοδεύουν βραχιόλια/περικάρπια και έξυπνα ρολόγια για να παρακολουθούν βασικές παραμέτρους υγείας και ευεξίας, όπως οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση, ο ύπνος, το βάρος, στοιχεία από ασκήσεις γυμναστικής και άλλα.
Το Android 5 λέγεται επίσης ότι θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, επιβαρύνοντας λιγότερο την αυτονομία των συσκευών. H υπηρεσία Google Now αναμένεται επίσης εμπλουτισμένη, για να μεταφέρει σύντομη χρήσιμη πληροφόρηση εκτός από τα αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, τιμές μετοχών, πληροφορίες για την αστική συγκοινωνία ή προγραμματισμένα ραντεβού.

Smartphone και tablet που θα φέρουν την επόμενη έκδοση του Android θα έχουν το λεγόμενο kill switch, δηλαδή θα μπορούν να καταστούν άχρηστα σε περίπτωση που δηλωθούν ως κλεμμένα. Ο τρόπος που λέγεται ότι θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι με τον αποκλεισμό της δυνατότητας επαναφοράς του τηλεφώνου/ταμπλέτας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, διαδικασία που κάνει το τηλέφωνο να μοιάζει καινούριο αφού διαγράφει οτιδήποτε προσωπικό για τον κάτοχό του.
Τέλος, η Google αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο πρότυπο tablet "Nexus 8", γνωστό και ως Volantis, 8,9 ιντσών κατασκευασμένο από την HTC, το οποίο θα τρέχει την εκκολαπτόμενη έκδοση του Android 5 Lollipop. Εκτός από το Nexus 8 της HTC, οι κατασκευαστές αναμένεται να είναι έτοιμοι να διαθέσουν νέα smartphone και tablet με το Lollipop την εορταστική περίοδο στο τέλος του 2014.

About Freegr network

Από το Blogger.