τεχνολογία

Παρουσίαση της Intel σχετικά με τις νέες τεχνολογίες

Η Intel σε παρουσίαση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, μας έδειξε το όραμά της για το μέλλον αλλά και την ενσωμάτωση του Internet of Things.
Η Intel θέτει ξεκάθαρους στόχους όσον αφορά το μέλλον της στις φορητές συσκευές όπως tablets, smartphones και wearables με τα τελευταία να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από την βιομηχανία. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στον νέο επεξεργαστή Core M ο οποίος κατασκευάζεται στη λιθογραφία των 14nm και είναι αρχιτεκτονικής Broadwell ενώ θα τον δούμε σε 2 in 1 συσκευές μέχρι το τέλος του έτους. Επιπρόσθετα και όσον αφορά τις συγκεκριμένες συσκευές, η Intel θα εισάγει το SoC SoFIA το οποίο θα έχει δυνατότητες 3G - και μετέπειτα LTE - και θα τοποθετείται σε tablets με Android λειτουργικό σύστημα και θα διαθέτει 4 πυρήνες σε μια αγορά όπου βλέπει σημαντική άνοδο ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές σε Ελληνικές εταιρείες τέτοιων φορητών συσκευών.
Συνέχεια έχει το λεγόμενο Internet of Things όπου ουσιαστικά πρόκειται για έναν τρόπο "σύνδεσης" ετερογενών συσκευών μεταξύ τους οι οποίες μπορούν μετά να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους, όπως video analytics σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ή στην βοήθεια κατά την οδήγηση, μέχρι την είσοδο άλλων "έξυπνων" συσκευών -και γιατί όχι ρούχων- κάτι που συνδέεται αρμονικά και με τα wearables δημιουργώντας έτσι ένα οικοσύστημα 50 δις. συσκευών μέχρι το 2020.
Η εταιρεία δίνει μεγάλο βάρος και στο User experience των συσκευών το οποίο ανήκει στο τρίπτυχο Επιδόσεις, Αυτονομία, Εμπειρία Χρήσης με κύρια χαρακτηριστικά την αλλαγή του form factor, την έλλειψη καλωδίων, την φωνητική καθοδήγηση αλλά και τις τρισδιάστατες κάμερες με τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί α ελέγξει και να παίξει παιχνίδια χωρίς την ανάγκη ενός χειριστηρίου. Επιπρόσθετα, χάρη στην έλλειψη των καλωδίων, η Intel μπορεί να τοποθετήσει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στις συσκευές της σε public places ή και στο σπίτι με το κόστος υποδομών να είναι αρκετά μικρό.
Δυναμική είσοδο και στα smartphones αναμένεται να κάνει η Intel ενώ ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες για την ανάπτυξη πιο σύνθετων chip με περισσότερες ενσωματωμένες λειτουργίες με κύριο εκπρόσωπο το SoC SoFIA.
Τέλος, η αναφορά στους server Xeon E7 v2 επεξεργαστές επεσήμανε τις δυνατότητες για in-memory ανάλυση και έως 6TB μνήμης σε ένα server 4 υποδοχών επεξεργαστή, οι επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από τις δυνατότητες για μεγαλύτερη διορατικότητα σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζοντας ταχύτερη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα οι Xeon E7 v2 υπερβαίνουν κάθε ρεκόρ, προσφέροντας έως και 50 τοις εκατό εξοικονόμηση στη σχέση τιμής και απόδοσης, συγκριτικά με τις καλύτερες δημοσιευμένες επιδόσεις συστήματος αρχιτεκτονικής RISC που εκτελεί κρίσιμες (mission-critical) εφαρμογές.

About Freegr network

Από το Blogger.