ειδήσεις

Νέο portal της Kaspersky Lab φέρνει τον ψηφιακό κόσμο

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει ένα νέο portal που φιλοξενεί μια σειρά από μοναδικά διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του ψηφιακού κόσμου και των χρηστών του.


Το νέο portal της εταιρείας συγκεντρώνει στατιστικές πληροφορίες από όλο τον κόσμο σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν και τι απειλές αντιμετωπίζουν.
Το portal kaspersky-cyberstat.com δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές απειλές. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει ποιο malware παρουσιάζει πιο έντονη δραστηριότητα αυτή τη στιγμή και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες και τις συσκευές τους. Επιπλέον, αξιολογεί τις πιο διαδεδομένες διαδικτυακές απειλές και παρουσιάζει τις χώρες που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις τον τελευταίο μήνα, καθώς και τον αριθμό των διαφορετικών δειγμάτων malware που ανιχνεύονται κάθε μέρα.
Το νέο portal διαθέτει, ακόμα, στατιστικά στοιχεία για το συνολικό αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως, καθώς και για τον αριθμό των νέων χρηστών του Internet. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να δουν πόσα email στέλνονται κατά τη διάρκεια του έτους σε όλο τον κόσμο, τον αριθμό των blog posts ή των tweets που «ανέβηκαν» τις τελευταίες 24 ώρες, πόσα καινούρια κινητά τηλέφωνα πωλούνται κάθε μέρα και πόσες ιστοσελίδες πέφτουν θύματα ψηφιακής επίθεσης.
«Κάθε μέρα, ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου και των συσκευών αυξάνεται σημαντικά, όπως – δυστυχώς – και ο αριθμός και η ποικιλία των ψηφιακών απειλών. Μόνο οι κακόβουλες εφαρμογές για φορητές συσκευές που έχουμε συλλέξει ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια», σχολίασε ο Sergey Novikov, Deputy Director της Ομάδας Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab. «Δημιουργώντας μια ακριβή εικόνα του ψηφιακού κόσμου με στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από δικές μας πηγές, αλλά και από πηγές τρίτων, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι ο ψηφιακός κόσμος επεκτείνεται με απίστευτους ρυθμούς. Αυτή η αύξηση δεν προσφέρει μόνο νέες ευκαιρίες, αλλά φέρνει και νέους κινδύνους», συμπλήρωσε.

About Freegr network

Από το Blogger.