ειδήσεις

Φέρτε το δάσκαλο στο...σπίτι σας

Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ανατρέπει τα δεδομένα στο εκπαιδευτικό τοπίο, παρέχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού.


Παράλληλα, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο συνιστά και έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους γονείς, οι οποίοι, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να εξασφαλίσουν, μέσω του on-line δασκάλου, μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία, σε αντίθεση με τη διδασκαλία της παραδοσιακής τάξης, που απευθύνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες του συνόλου των μαθητών.
Μέσα σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας καταγράφηκαν 800.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ημερήσιες επισκέψεις ήδη ξεπερνούν τις 8.000, με μέση διάρκεια θέασης 12 λεπτά.
Οι θετικές αντιδράσεις των μαθητών τόσο στα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία όσο και στη μοναδική δυνατότητα για μια εξατομικευμένη διδασκαλία, μέσω του διαδικτυακού δασκάλου, καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για μια πιο ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις προκλήσεις της υπάρχουσας εκπαιδευτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κρόκος του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στην εφημερίδα «Καθημερινή», «η ύλη των σχολικών μαθημάτων παρουσιάζεται τμηματικά σε βίντεο που δεν υπερβαίνουν τα επτά λεπτά».
Επίσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο κ. Κρόκος επισήμανε ότι «ένας μαθητής του δημοτικού, μπορεί, όπου κι αν βρίσκεται, να εισέλθει στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», μια σελίδα χωρίς διαφημίσεις και απολύτως ασφαλή για τα παιδιά, χωρίς καμία εγγραφή, κωδικό ή άλλο στοιχείο. Επιλέγοντας, για παράδειγμα, τα μαθηματικά Ε’ Δημοτικού, μπορεί να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης που τον ενδιαφέρει, είτε είναι θεωρία, είτε είναι συμπέρασμα, είτε είναι δραστηριότητα, είτε είναι άσκηση και μέσα σε 5-7 λεπτά να λάβει διδασκαλία για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί».

About Freegr network

Από το Blogger.