ειδήσεις

Νέα τεχνολογία αλλάζει την αρχιτεκτονική των υπολογιστών

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιχειρήσει να αλλάξει εκ βάθρων τη βασική αρχιτεκτονική των υπολογιστών.
Βάση του προγράμματος, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου υπολογιστή στον οποίο θα ενσωματωθούν νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τα HPLabs, τον βραχίονα έρευνα και ανάπτυξης της Hewlett Packard.
Σύμφωνα με το Bloomberg η «Μηχανή», όπως ονομάστηκε ο νέος υπολογιστής, θα αποτελέσει το πρότυπο μίας νέας αρχιτεκτονικής υπολογιστών, που θα μπορούσε να «αντικαταστήσει τον εξοπλισμό των σημερινών data centers, με μία συσκευή στο μέγεθος ενός οικιακού ψυγείου».
Αν και δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, η «Μηχανή» θα ενσωματώνει μία νέα τεχνολογία μνήμης που ονομάζεται memristors, η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει τις σημερινές μνήμης DRAM. Θα διαθέτει ακόμα συνδέσεις μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας από φωτονικό πυρίτιο και ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αναπτυχθεί από την HP, προσωρινά γνωστό με την ονομασία Machine OS.
Βασική παράμετρος του προγράμματος είναι η αντικατάσταση των σημερινών τεχνολογιών αποθήκευσης δεδομένων με μία «παγκόσμια μνήμη» η οποία θα αποτελείται από memristors. Αυτή η νέα τεχνολογία μνήμης, η οποία ακόμη βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, θα χρησιμοποιεί ιόντα αντί για ηλεκτρόνια για την αναπαράσταση του δυαδικού κώδικα των υπολογιστών (1 και 0)
Ο συνδυασμός των νέων επεξεργαστών, της νέας τεχνολογίας μνήμης και των συνδέσεων από φωτονικά καλώδια θα επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως και 6TB ανά δευτερόλεπτο.
Μάλιστα, αν και η «Μηχανή» προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση των σημερινών servers, η HP εργάζεται και σε μία παραλλαγή που θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android και θεωρείται ότι μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία smartphones με αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 100TB.

About Freegr network

Από το Blogger.