Ελλάδα

Ανακάμπτουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών

Με ικανοποιητικό ρυθμό ανακάμπτει τη διετία 2014- 2015 η παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Σύμφωνα με την ανάλυση του European Information Technology Observator (EITO) που παρουσιάζει σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), η αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αναμένεται να εμφανίσει, το 2014, νέα -αν και μικρότερη σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα- βελτίωση σε ποσοστό 4,1%, με την αξία της αγοράς να εκτιμάται στα 2,957 τρισ. ευρώ. Για το 2015 οι εκτιμήσεις συνηγορούν υπέρ περαιτέρω ανάπτυξης, κατά 4%, στα 3,074 τρισ. ευρώ.
Η αγορά ΤΠΕ στην Ελλάδα, αν και θα παραμείνει φέτος σε αρνητικά πρόσημα, αναμένεται ότι θα εμφανίσει αποκλιμάκωση της πτώσης το 2015.
 Ειδικότερα, η αγορά ΤΠΕ στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα παρουσιάσει μείωση 3% το 2014 και η συνολική αξία αγοράς αναμένεται να ανέλθει στα 5,716 δισ. ευρώ, ενώ για το 2015 εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μείωση 1,8% και θα φτάσει τα 5,612 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με την ανάλυση του EITO, οι επιδόσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας ΤΠΕ τη διετία 2014- 2015, αποτελούν συνέχεια της σταθεροποιητικής πορείας της αγοράς το περασμένο έτος, όταν ενισχύθηκε κατά 6,7% στα 2,841 τρισ. ευρώ. 
Η αυξανόμενη ζήτηση σε λογισμικό, υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνίες (συσκευές, εξοπλισμός και υπηρεσίες- που σχετίζονται με το Mobility), οδηγούν τη βιομηχανία των ΤΠΕ παγκόσμια, όπως και το 2013.
Οι εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας αγοράς ΤΠΕ, όπως αποτυπώνονται στην ανάλυση του ΕΙΤΟ, συνοδεύονται από σημαντικές υποσημειώσεις, που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία, τη στασιμότητα στην Ευρώπη, την οικονομική αστάθεια στην Κίνα και με τη διαφαινόμενη “κόπωση” στην αγορά συσκευών (tablets, smartphones, notebooks), που στέλνουν τα πρώτα σημάδια κορεσμού.

About Freegr network

Από το Blogger.