ειδήσεις

Η 64bit έκδοση του Chrome browser για Windows 7 και Windows 8

Η Google προχώρησε σήμερα στην κυκλοφορία της πρώτης 64bit έκδοσης του Chrome browser, αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο για χρήστες Windows 7 και Windows 8.
Ο 64bit Chrome είναι για την ώρα διαθέσιμος μέσα από τις σελίδες Dev και Canary όπου η Google ανεβάζει πρώιμες εκδόσεις του δημοφιλούς browser για δοκιμές από την κοινότητα των προγραμματιστών, πριν κυκλοφορήσει την τελική επίσημη έκδοση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες όπου και αυτόματα θα ενημερωθούν για το "κατέβασμα" της δοκιμαστικής έκδοσης σε περίπτωση που διαθέτουν την 64bit έκδοση των Windows. Κάτι τέτοιο πιθανόν σημαίνει ότι η Google θα διαθέτει εξ ορισμού την 64bit έκδοση του Chrome για τους συγκεκριμένους χρήστες και όχι την 32bit όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Τα κύρια πλεονεκτήματα της 64bit έκδοσης του Chrome όπως τα εξηγεί η ίδια η Google είναι πρωτίστως η ταχύτητα, με τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική να μπορεί να επωφεληθεί από τις δυνατότητες των σύγχρονων επεξεργαστών και το μοντέρνο σετ εντολών που αυτοί υποστηρίζουν. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι βελτιώσεις στην ταχύτητα και ιδιαιτέρως στα γραφικά και στο multimedia υλικό, υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 25%.
Η ασφάλεια είναι ένας ακόμα τομέας για να ξεχωρίσει η νέα έκδοση αφού μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά που φέρνουν τα Windows 8 όπως το High Entropy ASLR, κάνοντας πιο δύσκολη την εκτέλεση κακόβουλων ενεργειών μέσα από το browser.

Τέλος, η σταθερότητα αναμένεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της 64bit έκδοσης του Chrome, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν έως και 50% μείωση στα αναιπάντεχα "κρασαρίματα".
Για τους τολμηρούς που δεν μπορούν να περιμένουν την τελική έκδοση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η 64bit έκδοση αντικαθιστά την 32bit αφού πρώτα εισάγει τους σελιδοδείκτες και τις ρυθμίσεις που έχει ο χρήστης. Με βάση πάντως το διάστημα των 6 εβδομάδων που μεσολαβεί μεταξύ κάθε νέας έκδοσης του Chrome, δε θα πρέπει να περιμένουμε την 64bit έκδοση πριν τον Αύγουστο με βάση το ποιο αισιόδοξο σενάριο.

 Download: Chrome 64bit Dev | Chrome 64bit Canary

About Freegr network

Από το Blogger.