ADSL

100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι με επιδότηση

Στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ορόσημα. Σε αυτά συγκαταλέγεται πλέον η ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης COSMOTE Fiber To The Home (FTTH), της πρώτης δηλαδή σύνδεσης όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, "ξεκλειδώνοντας” απεριόριστες δυνατότητες για σερφάρισμα στο ίντερνετ. Μάλιστα, στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps!
Το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber Τo Τhe Home (FTTH) και τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, προσφέρουν πλέον σε συγκεκριμένες περιοχές,  υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.  Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed με υποδομές FTTH είναι από σήμερα διαθέσιμα, σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας με στόχο τη σταδιακή επέκταση της διάθεσής τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
Η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιο οικονομικά τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed (http://www.cosmote.gr/fiberspeed), καθώς έχει ξεκινήσει η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα.
οτεφιβερ

Οπτική ίνα στο σπίτι με επιδότηση 360 ευρώ
Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), το οποίο έχει συνολική οικονομική αξία 360 ευρώ που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ το μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ.
Οι δικαιούχοι, αφού εκδώσουν μέσω του TAXIS - Διαδικασία "Ψηφιακής Αλληλεγγύης" το ειδικό κουπόνι,  αρκεί να επισκεφθούν ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ που θα επιλέξουν για να το εξαργυρώσουν και να αποκτήσουν την υπηρεσία που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Όμιλος ΟΤΕ: η εταιρεία των οπτικών ινών
Σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ την περασμένη εξαετία, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber1. Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.
Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ.ευρώ έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής "οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι" (Fiber To The Home - FTTH). Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ομίλου, έξι περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν FTTH μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.
Τσαμάζ
Στο σχεδιασμό αυτό και στην επέκταση του δικτύου αναφέρθηκε ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποίησε κατά την εκδήλωση για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικών ινών μέχρι το σπίτι.  "Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ.ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμάζ.

About Freegr network

Από το Blogger.