τεχνολογία

Mini PC με επεξεργαστή Ryzen και γραφικά Vega

Μέχρι πρόσφατα, όποιος ήθελε να συνθέσει ένα mini PC, θα έπρεπε να στραφεί είτε σε λύσεις με CPU της Intel, είτε εναλλακτικά σε κάποια υλοποίηση με ARM SoC, που παρότι επαρκής για πλήθος σεναρίων χρήσης, δεν καλύπτει απαραίτητα τον power user. 
Όμως πλέον μπορεί κανείς να στήσει ένα μικροσκοπικό υπολογιστή και με επεξεργαστή της AMD, αφού η Sapphire ανακοίνωσε το FS-FP5V, που ενσωματώνει Ryzen V1000 APU, ενώ παρέχει θύρες M.2 για την εγκατάσταση SSD και συμβατής κάρτας δικτύου, δύο υποδοχές DDR4 SO-DIMM για μνήμη, καθώς και μία SATA III για επιπλέον αποθηκευτικά μέσα. 
Το υποσύστημα γραφικών βασίζεται στην αρχιτεκτονική Vega και, παρότι σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία διακριτή gaming κάρτα γραφικών, είναι ικανό να οδηγήσει έως και τέσσερις οθόνες με ανάλυση 4Κ μέσω σύνδεσης DisplayPort. 
Έχοντας διαστάσεις 147.3mm x 139.7mm, το motherboard μπορεί να χωρέσει σε εξαιρετικά μικρά cases, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν με άνεση σε οποιοδήποτε γραφείο, αλλά ακόμα και στο σαλόνι, κάτω από την τηλεόραση. Μετά από την ανακοίνωση της Sapphire, σίγουρα περισσότεροι κατασκευαστές θα στραφούν στους embedded Ryzen της AMD, έτσι όσοι ενδιαφέρονται για mini PC θα έχουν σύντομα αρκετές επιλογές στη διάθεσή τους.
gr.pcmag.com

About Freegr network

Από το Blogger.