τεχνολογία

Λειτουργικό σύστημα θα αντικαταστήσει τα Android και Chrome OS

Παρά τις αρκετές διαρροές για το Fucshia OS και την υποστήριξη του project από ομάδα 100+ με τις ευλογίες του CEO της Google, Sundar Pichai, μέχρι στιγμής η εταιρεία ουδέποτε έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι ακριβώς θέλει να επιτύχει με το νέο λειτουργικό σύστημα. Μια νέα αναφορά, όμως, από το δίκτυο Bloomberg έρχεται να δώσει λίγα περισσότερα στοιχεία. 
Σύμφωνα με την αναφορά, η ομάδα των 100+ ατόμων αναπτύσσει ταχύτατα το Fuchsia OS και απώτερος σκοπός είναι να αντικαταστήσει και τα δύο λειτουργικά συστήματα της Google (Android και Chrome) για να χρησιμοποιείται σε smartphones, tablets και laptops, ενώ στον πυρήνα του κώδικα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη φωνητικών εντολών για να χρησιμοποιηθεί και σε άλλου τύπου συσκευές όπως έξυπνα ηχεία. Σημειώνεται, ακόμη, ότι το “χτίσιμο” γίνεται στο Zircon kernel και όχι στο Linux kernel των Android/Chrome OS, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τη Google να ξεπεράσει τις διαμάχες της με την Oracle σχετικά με τον κώδικα Java, αν και θα αυξήσει σίγουρα τη δυσκολία μετάβασης των εφαρμογών Android στο Fuchsia OS. 
Τέλος, γίνεται κουβέντα και για την ενσωμάτωση νέων στοιχείων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας του χρήστη, κάτι που επίσης θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας και διανομής των διαφημίσεων. Όλα αυτά ακούγονται σαν να μην ξέρουν ακόμη τι θέλουν να πετύχουν με το Fuchsia OS, παρόλα αυτά, η ομάδα που ασχολείται με το project φιλοδοξεί να το μετατρέψει στο απόλυτο λειτουργικό σύστημα για οποιαδήποτε συσκευή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Στον κόσμο της τεχνολογίας, μια πενταετία ακούγεται (και είναι) πολύς χρόνος, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να γίνουν πολλά μικρά θαύματα για να αντικατασταθεί τόσο γρήγορα ένα λειτουργικό σύστημα (Android OS) που χρησιμοποιείται σε δισεκατομμύρια συσκευές με εκατομμύρια συμβατές εφαρμογές.

About Freegr network

Από το Blogger.