ειδήσεις

CPU στο Samsung Exynos 9820 SoC διαθέτει 3 συστοιχίες πυρήνων,

Σύμφωνα με φήμες, το νέας γενιάς «in-house made» SoC (System-on-Chip) της Samsung, Exynos 9820 θα διαθέτει δύο πυρήνες Mongoose M4 που έχει αναπτύξει η ίδια η Samsung καθώς και δύο ακόμη συστοιχίες πυρήνων από την οικογένεια της ARM. 
Τα τρία “clusters” θα είναι σε θέση να λειτουργούν με οποιονδήποτε συνδυασμό πυρήνων, χάρη στην αρχιτεκτονική DynamIQ της ARM. Η διάταξη των 2+2+4-core έχει ως εξής: δύο πυρήνες Mongoose M4, δύο υψηλής απόδοσης Cortex-A76 ή Cortex-A75 και τέσσερις, χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες Cortex-A55. Το πιθανότερο είναι το νέο SoC της Samsung να ενσωματώνει ένα ζευγάρι πυρήνων Cortex-A76 οπότε περιμένουμε τη συχνότητα λειτουργίας να αγγίζει θεωρητικά τα 3,3GHz, ωστόσο μάλλον η προσέγγιση της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας θα είναι περισσότερο συντηρητική.
 Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να είμαστε επιφυλακτικοί με τις πληροφορίες, διότι αν οι πυρήνες Mongoose M4 είναι πράγματι ανώτεροι από τους τελευταίους υψηλής απόδοσης πυρήνες Cortex-A76 της ARM, γιατί να μην χρησιμοποιήσει ακόμη δύο από αυτούς, προτιμώντας μία απλούστερη διάταξη με δύο clusters σε συνδυασμό με τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 για εξοικονόμηση ενέργειας. Για να δούμε… GSMArena

About Freegr network

Από το Blogger.