τεχνολογία

Οι κορυφαίες εφαρμογές κάμερας για το κινητό σας

Οι κάμερες των smartphones γίνονται όλο και καλύτερες τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τη δυνατότητά μας να βγάζουμε ακόμη πιο εκπληκτικές φωτογραφίες, αν έχουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες. Πολλές φορές όμως, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κάμερα της Android συσκευής σας, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου που προσφέρει επιπλέον δυνατότητες. Ετοιμάσαμε λοιπόν μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας του λειτουργικού συστήματος Android. Οι παρακάτω εφαρμογές προσφέρουν μια πλειάδα από λειτουργίες τόσο αυτόματες όσο και χειροκίνητες, για να σας βοηθήσουν να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες με το smartphone σας.

Google Camera

Η εφαρμογή Camera της Google έρχεται με μια καθαρή και απλή σχεδίαση, η οποία βελτιώνεται συνεχώς με αναβαθμίσεις κάνοντας ευκολότερη τη ζωή τόσο των αρχάριων όσο και των πιο προχωρημένων εν δυνάμει φωτογράφων. Μπορείτε να τραβήξετε πανοραμικές φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Photo Sphere, που είναι μια σφαιρική λειτουργία πανοραμικής φωτογράφισης 360 μοιρών προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες προβάλλονται εντυπωσιακά στην εφαρμογή Φωτογραφίες της Google. Οι αισθητήρες κίνησης των τηλεφώνων Nexus ή Pixel λειτουργούν εξαιρετικά με αυτή τη λειτουργία, αλλά εκεί που απογειώνεται πραγματικά είναι όταν κάνουμε λήψη με κάμερες 360 μοιρών. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.
Η αλήθεια είναι ότι επίσημα, η εφαρμογή λειτουργεί εξαιρετικά με όλες τις δυνατότητές της στα τηλέφωνα Nexus και Pixel της Google που μπορούν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο, αφού αυτά είναι τα μόνα τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη λειτουργία HDR+ της Google. Το HDR+ εξασφαλίζει χαμηλό θόρυβο κατά την επεξεργασία και είναι σε θέση να δημιουργήσει τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει ένα smartphone ακόμα και στις πιο σκοτεινές συνθήκες φωτισμού. Αλλά στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 820, 821 ή 835 μπορεί να αποκτήσει την Google Camera με HDR+, κατεβάζοντας το κατάλληλο APK με sideloading. Για το πως μπορεί να γίνει αυτό, θα ετοιμάσουμε έναν ειδικό οδηγό στο μέλλον, εφόσον βέβαια μας το ζητήσετε.

Camera Zoom FX

Το Camera Zoom FX έχει γίνει μια από τις πιο κλασικές εφαρμογές κάμερας που έχουν διατεθεί στην αγορά του Android εδώ και αρκετό καιρό, παρέχοντας μια συνεχόμενη ροή ενημερώσεων και νέων λειτουργιών για τους χρήστες της.
Η εφαρμογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προκαθορισμένα φίλτρα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να την χρησιμοποιείτε ως μια απλή εφαρμογή κάμερας για να βγάζετε φωτογραφίες. Το Camera Zoom FX θα σας βοηθήσει κατά τη φωτογράφιση με τις γραμμές πλέγματος καθώς και την ένδειξη σταθεροποίησης. Με αυτήν την επιλογή ενεργοποιημένη, θα δείτε έναν κόκκινο κύκλο στην οθόνη σας εάν δεν είστε σταθεροί, προειδοποιώντας σας έτσι ότι η φωτογραφία που θα τραβήξετε θα βγει κουνημένη.
Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το incognito mode (λειτουργία ανώνυμης περιήγησης). Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία, αλλά δεν θέλετε το περιβάλλον σας να δει τι κάνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Η οθόνη δείχνει μια εικόνα που φαίνεται σαν ιστοσελίδα, με ένα μικρό παράθυρο κάμερας στην επάνω γωνία. Εάν πατήσετε οπουδήποτε στην οθόνη, η φωτογραφική μηχανή θα τραβήξει μια φωτογραφία. Το Camera Zoom FX διαθέτει πολύ φιλικό περιβάλλον χρήσης, το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους smartphone φωτογράφους. Το Camera Zoom FX είναι διαθέσιμο και σε δωρεάν και σε επί πληρωμή μορφή.

ProShot

Ενώ το περιβάλλον χρήσης του ProShot χρειάζεται λίγη ώρα για να το μάθουμε, πρόκειται για μια εφαρμογή με πολλές λειτουργίες που βοηθούν για την λήψη καλύτερων φωτογραφιών. Η λειτουργία πλέγματος είναι κάτι χρήσιμο που πρέπει να την χρησιμοποιείται και υπάρχουν δύο αλφάδια στην οθόνη για να βεβαιωθείτε ότι το οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι στην ευθεία.
Υπάρχουν οι συνηθισμένες χειροκίνητες ρυθμίσεις- ISO, έκθεση, εστίαση, ισορροπία λευκού – ενώ η ενσωματωμένη γκαλερί εμφανίζει στις πληροφορίες το ISO και την ταχύτητα του κλείστρου για κάθε φωτογραφία που έχετε βγάλει. Δεν είναι η πιο ελκυστική γκαλερί, αλλά είναι σίγουρα μια ισχυρή εφαρμογή που έχει μερικές χρήσιμες λειτουργίες, όπως το ζουμ με ένα δάχτυλο και μια διασκεδαστική επιλογή Light Painting που «αναπτύσσει» φωτογραφίες μπροστά στα μάτια σας.
Υποστηρίζει ακόμη και έως 4K λήψη βίντεο, εφόσον φυσικά υπάρχει το ανάλογο hardware. Ενώ υπήρχε παλαιότερα μια δωρεάν έκδοση για να το δοκιμάσετε, τώρα υπάρχει μόνο μια επί πληρωμή έκδοση στα 4,10 ευρώ.

Open Camera

Αν θέλετε μια ελαφριά εφαρμογή και εντελώς δωρεάν εφαρμογή κάμερας, δεν υπάρχει καλύτερη από το Open Camera. Έχει πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις, ίδιες με αυτές που προσφέρουν οι εφαρμογές υψηλής ποιότητας και προσφέρει ακόμα ένα εύχρηστο widget που σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία με ένα μόνο κλικ.
Με τη χρήση αυτού του widget δεν θα έχετε και το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά είναι πολύ εύχρηστο λόγω της αμεσότητας του. Διαφορετικά, η εφαρμογή παρέχει πληθώρα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις φωτογραφίες σας να φαίνονται ακριβώς όπως θέλετε.

VSCO Cam

Το VSCO Cam δεν είναι και η πιο φιλική προς το χρήστη εφαρμογή κάμερας που υπάρχει στη λίστα μας, αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου ποσοστού χρηστών και βρίσκεται στο Play Store εδώ και πολύ καιρό. Είναι λίγο διαφορετική από τις περισσότερες εφαρμογές που έχουμε δει σε αυτήν τη λίστα μέχρι τώρα.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι επικεντρώνεται στην λήψη και διαμοιρασμό φωτογραφιών με τρόπο που μοιάζει με το Instagram. Υπάρχουν ορισμένα προεγκατεστημένα φίλτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις φωτογραφίες σας για να τους αλλάξετε τον τόνο και την αίσθηση. Η ποιότητα αυτών των προσαρμογών είναι ένας από τους λόγους που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VSCO Cam.

A Better Camera

Η εφαρμογή A Better Camera είναι βασικά αυτό που λέει ότι είναι: μια εξαιρετική εφαρμογή κάμερας στο πρότυπο του Android που έρχεται προεγκατεστημένη στις συσκευές με «vanilla Android». Το A Better Camera φέρει μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών «Ομαδικό Πορτρέτο», «Sequence Shot» και την δυνατότητα να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις φωτογραφίες σας. Υπάρχει επίσης μια χρήσιμη επιλογή «Best Shot» που βγάζει πολλές φωτογραφίες και στη συνέχεια σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτή που νομίζετε ότι φαίνεται καλύτερη.
Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης άμεση επεξεργασία, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή βίντεο με HDR σε πραγματικό χρόνο. Δυστυχώς, πολλές από τις καλύτερες λειτουργίες της εφαρμογής είναι διαθέσιμες μόνο μέσω αγορών εντός της εφαρμογής, οπότε το A Better Camera δίνει την αίσθηση ενός παιχνιδιού που φαίνεται δωρεάν αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Για παράδειγμα, μας δίνει 5 δωρεάν Super Shots, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουμε για να έχουμε κι άλλα.
Εάν βγάζετε πολλές φωτογραφίες και είστε αποφασισμένοι να κάνετε μια μικρή επένδυση σε αυτό, το A Better Camera σίγουρα ανταποκρίνεται στο όνομά της και οι περισσότερες εφαρμογές κάμερας θα πρέπει να να παραδειγματιστούν από αυτή, προσθέτοντας επιλογή για χειροκίνητο πλέγμα, το οποίο εδώ είναι απλά εξαιρετικό. Αν θέλετε όμως μια εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείται φίλτρα και να επεξεργάζεστε εύκολα τις φωτογραφίες μετά τη λήψη, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια άλλη εφαρμογή με την ονομασία «A Better Editor».

Camera 360 Ultimate

Το Camera360 είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο Google Play Store. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής που είναι σε θέση να κάνει σχεδόν τα πάντα. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα φίλτρων φακού που μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε για αργότερα, ώστε να διαπιστώσετε εάν η φωτογραφία σας χρειάζεται να προσθέσετε ένα φίλτρο για να δείχνει καλύτερη. Περιέχει μια τεράστια ποικιλία λειτουργιών και εφέ, που είναι τόσες πολλές που θα αναρωτηθείτε αν μερικά από αυτά είναι πράγματι χρήσιμα.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα καλό είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και δεν χρειαζεται να ψάχνουμε τις επιλογές σε μεμονωμένα μενού. Αυτό είναι κάτι που λείπει από άλλες εφαρμογές κάμερες και είναι πραγματικά χρήσιμο να έχουμε τα πάντα σε ένα μέρος αντί να περάσουμε πρώτα από πολλές διαφορετικές οθόνες.

Manual Camera

Οι περισσότερες εφαρμογές κάμερας έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη φωτογράφιση όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τον τελικό χρήστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγάζουμε κάποια στιγμιότυπα φιλικά προς το Facebook, αλλά σίγουρα όχι επαγγελματικές φωτογραφίες. Οι έμπειροι φωτογράφοι σίγουρα θα προτιμήσουν το Manual Camera, που προσφέρει μια σειρά επιλογών ρυθμίσεων που πολλές άλλες εφαρμογές απλά δεν προσφέρουν.
Η ταχύτητα κλείστρου, η εστίαση, η ισορροπία λευκού, η αντιστάθμιση έκθεσης, μπορούν να ρυθμιστούν με κάθε λεπτομέρεια. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να αποθηκεύσετε εικόνες σε μορφή RAW χωρίς απώλειες.
Έτσι, εάν έχετε πάρει τη φωτογράφιση πολύ σοβαρά, αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας, το Manual Camera είναι μια εξαιρετική λύση. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια επι πληρωμή εφαρμογή (2,99 δολάρια) στο Play Store, πιθανότατα θα θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα το Manual Camera Compatibility για να δείτε τη συμβατότητα με τη συσκευή και τις απαιτήσεις σας πριν την αγοράσετε.

Pixlr

Το Pixlr είναι μια από τις παλαιότερες εφαρμογές για φωτογραφίες, αφού ξεκίνησε ως ένας ανεξάρτητος επεξεργαστής εικόνων και παρόλο που δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ρύθμισης όπως το Manual Camera, είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε μια καλή ισορροπία εργαλείων παράλληλα με ένα σύνολο πολύ χρήσιμων και εντυπωσιακών οπτικών εφέ. Υπάρχει ακόμη και μια τέλεια λειτουργική γκαλερί που είναι ενσωματωμένη σε αυτό και σας επιτρέπει να εμφανίσετε το μέγεθος του αρχείου παράλληλα με τις μικρογραφίες.
Έχει επιλογές αυτόματης διόρθωσης εικόνας και προσαρμογών όπως heal, focus και splash, προσφέροντας μια εμπειρία που σχεδόν φτάνει στο επίπεδο του Photoshop. Μερικά από τα εφέ και τα χαρακτηριστικά του είναι πιο χρήσιμα από άλλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κείμενο στις φωτογραφίες σας με διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς ή να επιλέξετε να πιξελάρετε ή να θολώσετε μέρη της φωτογραφίας.
Το Pixlr είναι μια εξαιρετική και ολοκληρωμένη εφαρμογή φωτογραφίας που την προτιμούν πάρα πολλοί χρήστες και είναι επίσης δωρεάν. Ορισμένα φίλτρα και λειτουργίες απαιτούν αγορά εντός της εφαρμογής, αλλά ακόμη και χωρίς αυτά, αξίζει να τη δοκιμάσετε.

About Freegr network

Από το Blogger.