τεχνολογία

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ το Kirin 710, το πρώτο της 12nm SoC

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε εδώ και μήνες την Huawei να ανακοινώσει έναν νέο επεξεργαστή για τις συσκευές της που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία. Το Kirin 659 SoC που ανακοινώθηκε πέρυσι έχει εμφανιστεί σε τόσα πολλά τηλέφωνα, που είναι δύσκολο πλέον να τα παρακολουθήσουμε, ενώ παρότι έχει έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστο, άρχισε να παλιώνει. Έτσι δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε μια ανακούφιση που η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα έναν νέο SoC μεσαίας εμβέλειας, το Kirin 710. 
Το Kirin 710 είναι το πρώτο chipset διαδικασίας 12nm της Huawei. Το μικρότερο μέγεθος σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας και στην απόδοση σε σύγκριση με το Kirin 659 των 16nm. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η απόδοση single-core του Kirin 710 λέγεται ότι είναι 75% υψηλότερη από αυτή του Kirin 659, ενώ η απόδοση multi-core πετυχαίνει 68% αύξηση στις επιδόσεις. Το chipset αποτελείται από τέσσερις Cortex-A73 πυρήνες με χρονισμό στα 2.2GHz και τέσσερις Cortex-A53 πυρήνες που χρονίζονται στα 1.7GHz. Η GPU είναι μια ARM Mali G5 η οποία λέγεται ότι είναι 1,3 φορές καλύτερη από αυτή του Kirin 659 και 1 φορά περισσότερο αποδοτική ενεργειακά. 
Έχει επίσης υποστήριξη για LTE Cat. 12 και Cat. 13 και dual-4G VoLTE dual-SIM. Ο επεξεργαστής σήματος εικόνας και ο επεξεργαστής ψηφιακού σήματος έχουν επίσης βελτιωθει και ανεβάζουν την απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υπάρχει επίσης αναγνώριση σκηνών και υποστήριξη για Face Unlock. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τον νέο επεξεργαστή. Μόλις φτάσουν περαιτέρω πληροφορίες στα χέρια μας και κυρίως όταν αρχίσει να εξοπλίζει τις πρώτες συσκευές, θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πολλά υποσχόμενο chipset.

About Freegr network

Από το Blogger.