τεχνολογία

Η Baidu πέτυχε αυτόνομη οδήγηση στην Ιαπωνία

Οι προσπάθειες της Baidu στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτες, αφού η (δικής της δημιουργίας, αλλά ανοιχτού κώδικα) πλατφόρμα Apolloέχει αγγίξει επιτυχώς δυνατότητες AD τετάρτου επιπέδου. Για όσους δε γνωρίζουν, το εν λόγω στάδιο δεν απαιτεί την ανθρώπινη παρέμβαση όσον αφορά την οδηγική εμπειρία στο σύνολο των περιπτώσεων, όντας ένα μόλις βήμα πριν την ολική απεξάρτηση από το τιμόνι. Σύμφωνα με την πρόσφατη παρουσίαση της τρίτης έκδοσης της πλατφόρμας της (βλ. Apollo 3.0), την οποία και πραγματοποίησε στο ετήσιο συνέδριο ανάπτυξης AI, η ίδια έχει ήδη παράξει περισσότερα από 100 οχήματα Apolong, σε συνεργασία με τον κινέζικο κατασκευαστή λεωφορείων, King Long.
Έχοντας ως όραμα ένα μέλλον με παγκόσμια παρουσία, η Baidu ανακοίνωσε τις επερχόμενες επεκτατικές της κινήσεις στην Ιαπωνική αγορά. Συγκεκριμένα, επισυνάπτοντας συνεργασία με τη θυγατρική της SoftbankSB Drive, θα διαθέσει στους δρόμους του Τόκιο μια υπηρεσία προσφοράς αυτοοδηγούμενων οχημάτων μαζικών μεταφορών (βλ. Mini Bus), τα οποία θα ενσωματώνουν την Apolong πλατφόρμα της ίδιας. Τα δεκατεσσάρων θέσεων μικρά λεωφορεία θα ξεχυθούν στους δρόμους μερικών ακόμη Ιαπωνικών πόλεων περί τις αρχές του ερχόμενου έτους, αφού θα έχουν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση σε επιλεγμένες πόλης της Κίνας, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο, το Shenzhen, το Pingtan και το Wuhan.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία φέρεται να συνεργάζεται με την Intel για τη χρήση της Mobileyeτεχνολογίας και του Surround Computer Vision Kit που εξαγόρασε και ανέπτυξε αντίστοιχα ο κολοσσός κατασκευής ημιαγωγών. Μεταξύ των νέων δυνατοτήτων που φέρει το ανεπτυγμένο σύστημα παρατηρούμε: υποστήριξη υπηρεσιών στάθμευσης οχημάτων, κάποιου είδους facial-recognition το οποίο αντιλαμβάνεται σημάδια κόπωσης στο πρόσωπο του οδηγού, καθώς και την ενσωμάτωση του Responsibility Sensitive Safetyμοντέλου, το οποίο περιγράφει η Baidu ως "η λήψη αποφάσεων που βασίζεται στην κοινή λογική και την ανθρωποκεντρική γνώση του τι σημαίνει να οδηγείς με ασφάλεια και να αποφεύγεις τα ατυχήματα".

About Freegr network

Από το Blogger.