τεχνολογία

Data Transfer Project: Συνεργασία κολοσσών για άμεση μεταφορά δεδομένων

Η συνεργασία των Google, Microsoft, Twitter και Facebook αναμένεται να αλλάξει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών. Το Data Transfer Project αποτελεί την ομαδική δουλειά αυτών των εταιρειών για την άμεση μεταφορά των δεδομένων χωρίς καμία αλλαγή σε αυτά. Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην κατάσταση όπου θέλουμε να μεταφερθούμε μεταξύ υπηρεσιών αλλά και να αλλάξουμε συσκευές, με τη δυσκολία να βρίσκεται στον όγκο των δεδομένων που πρέπει να μεταφέρουμε μέσω download, upload αλλά και μετατροπή αυτών έτσι ώστε να προσαρμοστούν κατάλληλα στην κάθε υπηρεσία. 
Το Data Transfer Project αναμένεται να κάνει τη διαδικασία αυτή εύκολη και άμεση αφού όλα μας τα δεδομένα θα μεταφέρονται άμεσα και εύκολα χωρίς οποιαδήποτε μετατροπή και “κατέβασμα/ανέβασμα” μεταξύ των υπηρεσιών. Το project “τρέχουν” οι Google και Microsoft, με τις υπόλοιπα μέλη της ομάδας να συμμετέχουν και να αποδέχονται τις διαδικασίες αυτές, οι οποίες θα επιτρέπουν τη μεταφορά φωτογραφιών, email, επαφών και σημειώσεων στα ημερολόγια μεταξύ των εταιρειών χωρίς καμία αλλαγή. Επίσης, το Data Transfer Project θα επιτρέπει την άμεση μεταφορά φωτογραφιών και άλλου υλικού μεταξύ των κοινωνικών δικτύων, διατηρώντας ακόμα και τα metadata αυτών. Το σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία είναι πως όλα τα δεδομένα των χρηστών θα είναι κρυπτογραφημένα σε πολύ υψηλό βαθμό, έτσι ώστε να κάνουν τους χρήστες να μη φοβούνται τη μεταφορά μήπως επηρεαστεί η ιδιωτικότητα των προσωπικών τους δεδομένων. 
Από τη στιγμή που όλες οι εταιρείες έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών οι οποίοι πιθανόν να διαθέτουν συσκευές διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, η ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων θα πρέπει να είναι προτεραιότητα έτσι ώστε οι χρήστες να παραμένουν ικανοποιημένοι από τις εταιρείες με τις οποίες μοιράζονται τα δεδομένα τους.

About Freegr network

Από το Blogger.