freegr

6,1 δισ. ευρώ στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα – Αύξηση 40%

 


Μία στις τέσσερις συναλλαγές που γίνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτω των 10 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο νούμερο στις συναλλαγές μέσω καρτών είναι 50%. Η τάση διεύρυνσης των ηλεκτρονικών πληρωμών ακόμη και για μικρής αξίας συναλλαγές ενισχύθηκε τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και έχει οδηγήσει στη μείωση της μέσης αξίας των συναλλαγών που γίνεται στο e-commerce στα 56 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τις κάρτες η μέση αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33 ευρώ.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον εμπορικό διευθυντή της Cardlink Αντίγονο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο του Digital Banking Forum που διοργάνωσε η ethosEVENTS, σημειώνοντας παράλληλα το περιθώριο ανάπτυξης που έχει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών συναλλαγών.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παπαδόπουλος, ο τζίρος του e-commerce ανήλθε το 2021 στα 6,1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 40% σε σχέση με το 2020, ενώ το πλήθος των συναλλαγών την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 20% και ανήλθε στα 125 εκατομμύρια.


About Freegr network

Από το Blogger.