freegr

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΟ METAVERSE ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ...

 


Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας και ειδικά ο τομέας των social media με μπροστάρη τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ προωθεί τη δημιουργία ενός εικονικού κόσμου που θα αντικαταστήσει τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από ερευνητές και εταιρείες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, εφαρμογών και κάθε είδους συστημάτων που θα εμπλουτίζουν και θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία την είσοδο στο Metaverse, όπως ονομάστηκε αυτός ο εικονικός κόσμος.

Ερευνητές του φημισμένου στον τομέα των τεχνολογικών ερευνών Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα απτική τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας. Οι ερευνητές που δημοσίευσαν την έρευνα τους ανέπτυξαν μια τεχνολογία που προσομοιώνει μια σειρά από αισθήσεις και ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με τα χείλη, τα δόντια και τη γλώσσα. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανάμεσα στα άλλα να πίνει καφέ, να δροσίζεται από μια πηγή τρεχούμενου νερού, να καπνίζει αλλά και να φιλιέται μέσα στο Metaverse. Θα μπορεί επίσης να νιώθει στο στόμα του την βροχή και τον άνεμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία τους προσομοιώνει με ρεαλιστικό τρόπο τις δυνάμεις που ασκούνται, τις δονήσεις και τελικά την αίσθηση που παράγεται από τα όργανα του στόματος.

About Freegr network

Από το Blogger.