AMD

Η AMD ξεκίνησε το έδαφος για τις επερχόμενες RDNA3 κάρτες γραφικών της

 


Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους οι επόμενης γενιάς Radeon κάρτες γραφικών της 7000 σειράς της AMD, οι οποίες θα φέρουν στο προσκήνιο την ολοκαίνουργια RDNA 3 αρχιτεκτονική. Έτσι, λοιπόν, η εταιρία έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζει το έδαφος, ξεκινώντας τώρα να ενεργοποιεί την υποστήριξη των drivers για τις νέες της GPUs στα Linux. Πιθανότατα αυτό σημαίνει πως η AMD έχει αρχίζει να δοκιμάζει τις κάρτες γραφικών με τους διάφορους συνεργάτες της και να κάνει συγχρόνως άλλες απαραίτητες προετοιμασίες.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Επίσημα, τα καινούργια Linux patches που έγιναν διαθέσιμα, και τα οποία σκάλισε για στοιχεία ο χρήστης του Twitter @Kepler_L2, ενεργοποιούν την driver υποστήριξη για την GFX11 αρχιτεκτονική της AMD, η οποία πιστεύεται πως είναι η RDNA 3, αφού η RDNA 2 ονομάζεται GFX10. Μέχρι στιγμής, η οικογένεια της GFX11 αρχιτεκτονικής απαρτίζεται από τέσσερα μέλη, εκ των οποίων τα τρία είναι ανεξάρτητοι graphics processors -πιθανότατα- για desktops και ο ένας integrated. Μάλλον οι πρώτες κάρτες γραφικών που θα έρθουν στα ράφια των καταστημάτων αργότερα φέτος θα αξιοποιούν παραλλαγές αυτών των τριών chips, ωστόσο η AMD αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερα μοντέλα με τη νέα αρχιτεκτονική στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρονιά που διανύουμε επιφυλάσσει μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τους hardware enthusiasts. Για την ιστορία, η 13η γενιά επεξεργαστών της Intel είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό του 2022. Τότε καταφθάνουν και οι Zen 4 CPUs της AMD, οι οποίοι επίσης αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον πήχη της συχνότητας, ενδεχομένως ακόμη και στα 5GHz για όλους τους πυρήνες. Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών και εκεί θα έχουμε πληθώρα από νέα μοντέλα, αφού πέρα από τις Radeon RX 7000 της AMD, φέτος αναμένεται να διατεθούν και οι RTX 4000 της Nvidia.

About Freegr network

Από το Blogger.