freegr

Η Qualcomm ανακοινώνει τον Snapdragon 8 Plus Gen 1

 


Ο Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm έθεσε τις βάσεις για τις ναυαρχίδες της πλατφόρμας Android το 2022, συμπεριλαμβανομένης της  ναυαρχίδας της σειράς Galaxy της Samsung, αλλά πρόκειται να ξεπεραστεί από μια καλύτερη έκδοση "Plus" που μόλις ανακοινώθηκε. Η Qualcomm λέει ότι "Plus" έκδοση θα προσφέρει 10 % ταχύτερη απόδοση στον επεξεργαστή, 10 % ταχύτερα ρολόγια GPU και θα χρησιμοποιεί 15 % λιγότερη ενέργεια το οποίο μεταφράζεται σε "σχεδόν 1 ώρα" επιπλέον παιχνιδιού ή 50 λεπτά περιήγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τεχνικά, η Qualcomm λέει ότι έχει επιτύχει "έως και 30 %" καλύτερη απόδοση ενέργειας τόσο από την CPU όσο και από την GPU και 20 % καλύτερη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης ανά watt, αλλά αυτό δεν μεταφέρεται απαραίτητα σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας και μερικά από αυτά αφορούν και την απόδοση.

 

snapdragon_8_gen_1_bento.jpg

 

Η Qualcomm διακηρύσσει ότι ο νέος επεξεργαστής έχει καλύτερη και σταθερότερη απόδοση, δηλαδή θεωρητικά διατηρεί την ταχύτητα του ρολογιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν θερμαίνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή στη χρήση του 5G. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το πώς οι κατασκευαστές τηλεφώνων αποφασίζουν να ψύξουν το τσιπ. Η εταιρεία δεν ανάλυση από πού προέρχονται οι επιπλέον επιδόσεις και η απόδοση, αλλά μπορείτε να δείτε μερικές από τις άλλες λειτουργίες του τσιπ στην παραπάνω διαφάνεια, παρόλο που πολλές από αυτές (όπως Wi-Fi, Bluetooth, 10 Gbps θεωρητικής λήψης βίντεο 5G και 8K HDR ) δεν έχουν αλλάξει από το αρχικό Snapdragon 8 Gen 1. Η Qualcomm λέει ότι θα διατίθεται μαζί με το παλαιότερο τσιπ 8ης γενιάς, οπότε λογικά η τιμή θα είναι υψηλότερη από το προκάτοχό του


 Πηγή
Φωτογραφία: Qualcomm

About Freegr network

Από το Blogger.