freegr

WiFi- 7: Ταχύτητες έως 33Gbps από το 2023 υπόσχεται η Qualcomm


 Δεν θα προλάβουν να…γεράσουν τα πρωτόκολλα Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E, καθώς οι κατασκευαστές τρέχουν ήδη για να λανσάρουν την επόμενη γενιά που θα υπερτριπλασιάσει την ταχύτητα αναμετάδοσης των δεδομένων μέσα στο 2023.

Τον περασμένο Ιανουάριο είδαμε την πρώτη επίδειξη του πρωτοκόλλου Wi-Fi 7 από τη MediaTek, ακολούθησε η ανακοίνωση των πρώτων Wi-Fi 7 chipsets από την Qualcomm και τώρα η τελευταία επανέρχεται για να ενημερώσει το κοινό πως έχει δώσει πρόσβαση στους κατασκευαστές routers και ηλεκτρονικών συσκευών στα chipsets της για να προχωρήσουν ταχύτητα στην υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας.

qualcomm-wifi-7.jpg

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι πρώτες εμπορικές συσκευές συμβατές με το Wi-Fi 7 θα είναι διαθέσιμες από το 2023, με το ευρύτερο λανσάρισμα να γίνεται από τις αρχές του 2024. Υπόσχεται πως με τα chipsets της θα μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 33Gbps, ένα νούμερο σημαντικό μεγαλύτερο από το μέγιστο των 10Gbps των σημερινών Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E.

Εκτός από τη μεγαλύτερη ταχύτητα, το Wi-Fi 7 θα προσφέρει διπλάσιο bandwidth ανά κανάλι, επομένως, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα πολλοί περισσότεροι χρήστες σε σύγκριση με το Wi-Fi 6 (έως 500 χρήστες ανά κανάλι ισχυρίζεται η Qualcomm). Παράλληλα, θα προσφέρει πολύ μικρότερη καθυστέρηση για ακόμα πιο βελτιωμένη απόδοση σε εφαρμογές gaming, τηλεδιασκέψεις, AR και VR.

About Freegr network

Από το Blogger.