Η eSIM είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει στα smartphone να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύων κινητής, και όχι μόνο, χωρίς την τοποθέτηση φυσικής SIM στο εσωτερικό τους. Ωστόσο, για να γίνει χρήση μια ψηφιακής κάρτας SIM πρέπει η συσκευή να έχει το απαραίτητο hardware.
Αυτό φαίνεται να αλλάζει με το eSIM.me το οποίο δημιουργεί μία eSIM-based κάρτα SIM. Θα μου πεις, αφού υπάρχει φυσική SIM, τότε αυτό καταργεί την έννοια της “ψηφιακής” κάρτας. Όμως, φαίνεται όλο αυτό να έχει κάποια λειτουργικότητα, αν και δεν παρουσιάζει την ίδια ενσωμάτωση με το σύστημα.
Όπως όλες οι κάρτες SIM, το eSIM.me έχει έναν δικό του μικροσκοπικό υπολογιστή, αλλά η εφαρμογή εδώ διαφέρει από την τυπική κάρτα. Διαθέτει όλο το απαραίτητο υλικό και λογισμικό για να τρέξει τη δική του eSIM, πληρώντας όλες τις ίδιες προδιαγραφές και παρέχοντας την ίδια λειτουργικότητα μέσω λογισμικού, ικανό να αποθηκεύει πολλά διαφορετικά προφίλ δικτύου.
Παραδόξως, το λειτουργικό σύστημα Android μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σαν να είναι μια “κανονική” eSIM μέσω ενός συνόλου API που υποστηρίζει η πλατφόρμα εδώ και χρόνια.
Αν και δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την εφαρμογή SIM Manager της Google όπως κάνει μια κανονική eSIM – αυτό σημαίνει ότι οι κανονικές επιλογές διαχείρισης eSIM που θα περιμένατε δεν θα εμφανίζονται στο μενού Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαμορφώσετε τα απαιτούμενα προφίλ χρησιμοποιώντας την eSIM.me εφαρμογή και το σύστημα βλέπει το καθένα ως ξεχωριστή φυσική SIM.
Παρόλο που η δυνατότητα πλήρους εναλλαγής eSIM δεν λειτουργεί σε συσκευές που εκτελούν άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως iPhone, οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει το τρέχον ενεργό προφίλ eSIM στην κάρτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για διαμόρφωση διπλής SIM, αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε άλλους περιορισμούς ανάλογα με τη συσκευή, την υποστήριξη διπλής SIM, και άλλα.
Το eSIM.me ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να λειτουργεί με “οποιαδήποτε συσκευή Android”, αλλά τα απαραίτητα API απαιτούν τουλάχιστον Android 9 Pie, αν και ορισμένοι κατασκευαστές εφάρμοσαν τα απαιτούμενα πρότυπα ήδη από το Android 7 Nougat. Επιπλέον, το προϊόν έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως έναν ασφαλή μηχανισμό ελέγχου ταυτότητας που επιτρέπει στην εφαρμογή του eSIM.me να επικοινωνεί με την κάρτα ενώ εμποδίζει άλλες εφαρμογές να κάνουν το ίδιο.
Αρκετές ναυαρχίδες υποστηρίζουν eSIM, καθώς έχουν το κατάλληλο hardware. Ωστόσο, αν η συσκευή κάποιου δεν έρχεται με τέτοια υποστήριξη, τότε το eSIM.me μπορεί να αποτελεί τη λύση. Το κόστος έχει σχέση με το πόσες συσκευές και πόσα προφίλ θα χρησιμοποιεί κάποιος. Ξεκινάει από τα 25 δολάρια για μία κάρτα και δύο προφίλ σε μία μόνο συσκευή – 10 δολάρια για μεταφορά σε νέα συσκευή – και φτάνει τα 130 δολάρια για απεριόριστες συσκευές με 30 προφίλ.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου