freegr

Από το iPod στο streaming: Συμβουλές για ασφαλή χρήση στη νέα εποχή


 Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την κατασκευή του iPod. Η εταιρεία θα πουλήσει τα αποθέματα του iPod Touch, σηματοδοτώντας το τέλος εποχής για το iPod και την «προσωπική μουσική».

Τα τελευταία χρόνια αυτή η εποχή έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify, η Apple Music και άλλες, οι οποίες έχουν κατακτήσει τη μουσική αγορά. Σύμφωνα με την έκθεση της MIDiA, η παγκόσμια βάση συνδρομητών μουσικής συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με 523,9 εκατομμύρια συνδρομητές μουσικής στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 – αύξηση κατά 109,5 εκατομμύρια (26,4%) σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το περιεχόμενο από streaming πλατφόρμες χωρίς κινδύνους, οι ειδικοί της Kaspersky έχουν ετοιμάσει μια σύντομη λίστα με συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς χρήσης τέτοιων υπηρεσιών:

  • Είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε streaming πλατφόρμες μόνο με συνδρομή επί πληρωμή μέσω του επίσημου ιστότοπου ή μίας εφαρμογής που έχει ληφθεί από ένα επίσημο κατάστημα εφαρμογών. Επιπλέον, εγκαταστήστε εφαρμογές για streaming υπηρεσίες μόνο από επίσημες ψηφιακά portals, όπως το Google Play ή το App Store, καθώς εφαρμογές από ιστότοπους τρίτων ενδέχεται να «μολυνθούν» με κακόβουλα αρχεία που μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή των χρηστών και να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες.
  • Δείτε την ημερομηνία εμφάνισης της εφαρμογής στην πλατφόρμα. Τα καταστήματα αφαιρούν προληπτικά τις επικίνδυνες και πλαστές, έτσι οι απατεώνες πρέπει συνεχώς να δημιουργούν νέες εκδόσεις «μολυσμένων» εφαρμογών. Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν μια εφαρμογή είναι νέα στο κατάστημα.
  • Προσέξτε τα κακόβουλα αρχεία απατεώνων που είναι μεταμφιεσμένα σε ιστοσελίδες phishing, που μοιάζουν με τις αρχικές streaming πλατφόρμες. Ελέγξτε εάν η διεύθυνση του ιστότοπου ξεκινά με "https" ή, για να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα του ιστότοπου, αναλύστε το URL ή το όνομα της εταιρείας στον ιστότοπο, μερικές φορές οι απατεώνες δεν είναι πολύ προσεκτικοί και κάνουν τυπογραφικά λάθη. Ένα επιπλέον καλό βήμα είναι να εξερευνήσετε τα στοιχεία εγγραφής του domain.
  • Παραμείνετε επιφυλακτικοί με υπερβολικά προσοδοφόρες προσφορές που φαίνονται μη ρεαλιστικές. Για παράδειγμα, μια προσφορά για μια ετήσια δωρεάν συνδρομή με μόλις 5 $ ή για λήψη ενός αρχείου, θα πρέπει να προκαλέσει υποψίες, καθώς πιθανότατα έχει σταλεί από απατεώνες.
  • Είναι επίσης μια ασφαλής πρακτική να χρησιμοποιείτε σύνθετους και διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που διαθέτετε σε streaming πλατφόρμα. Για να αντιμετωπίσουν την απομνημόνευση μεγάλων κωδικών πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που θα αποθηκεύει όλα αυτά τα δεδομένα με ασφάλεια.
  • Να ενεργείτε με γνώμονα την ασφάλεια και να μην ανοίγετε συνημμένα links σε email από streaming πλατφόρμες, ειδικά εάν ο αποστολέας ζητά επίμονα να ανοίξετε το link. Οι επίσημες υπηρεσίες δεν απαιτούν συνήθως από τους χρήστες να ανοίγουν links, επομένως είναι ασφαλέστερη πρακτική να ανοίγετε τον ιστότοπο με μη αυτόματο τρόπο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που θα παρέχει προηγμένη προστασία από ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων σε όλες τις συσκευές.
  • Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό ή θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από άλλες περιοχές, χρησιμοποιήστε ένα VPN. Οι streaming πλατφόρμες τείνουν να εντοπίζουν το περιεχόμενό τους, πράγμα που σημαίνει ότι στους χρήστες στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ προσφέρονται διαφορετικές σειρές, ταινίες και μουσική. Ένα VPN δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τραγούδια ή ταινίες ενώ βρίσκονται σε άλλες χώρες.

About Freegr network

Από το Blogger.